Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Медреформа в дії, – божевільний зарізав дитячого лікаря

У Київській області чоловік з психічними розладами втік із спеціально обладнаної палати і завдав смертельного удару лікарю-педіатру, поліція відкрила провадження.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Київській області.

Повідомляється, що киянин приїхав в гості до родичів в одне з сіл Володарського району, де почав буянити і вести себе агресивно. Родичі були змушені викликати поліцію і швидку допомогу. Його заспокоїли і в супроводі поліцейських транспортували в районну лікарню.

Після огляду лікарем-психіатром у чоловіка були діагностовані психічні розлади і було прийнято рішення помістити його в спецпалаті, обладнаній металевими ґратами.

Фото: сайт поліції

Пізніше в поліцію надійшли ще кілька викликів з проханням втихомирити закритого дебошира, який намагається зламати металеву решітку. Поліцейські кожен раз по кілька хвилин приїжджали в лікарню і допомагали медикам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поки працівники лікарні домовлялися про подальше транспортування хворого до столичного психіатричного закладу, чоловікові вдалося вийти зі спеціально обладнаної палати. Він проник в кімнату медперсоналу, де схопив ніж і завдав ним смертельного удару лікарю-педіатру.

Зараз поліцейські затримали 45-річного нападника в порядку ст. 208 КПК України. Запобіжний захід йому обере суд.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Цікаво, що судді, будучи не фахівцями з медицини, за підтримки прокуратури переважно відмовляють лікарям і правоохоронцям у примусовому лікуванні затриманих, навіть після скоєння останніми злочинів “середньої тяжкості”. В цей же час у сусідній Польщі такі справи розглядаються окремими суддями, які щороку проходять двотижневі спецкурси із психіатрії. В Україні ж у цей час медреформа передбачає скорочення та закриття психіатричних лікувальних установ…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності