Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Медики з Прикарпаття долучилися до страйку, що огортає медзаклади по Україні через заборгованості

Цього тижня до страйку, який щодня огортає все більше медзакладів по всій Україні, долучилися ще й лікарі Косівської центральної районної лікарні, що на Івано-Франківщині.

Основна вимога є та сама, що й у їхніх колег з інших областей – це погасити заборгованість із заробітної плати, яку не виплачують із жовтня.32a48d1bca301257_w

Учасниця мітингу, заступниця голови профспілки працівників Косівської районної лікарні Наталія Совіздранюк каже, що проблеми із виплатою зарплати почалися з червня: “У нас ставка лікаря до серпня була 4 200 грн. Оперативності, активності нам давали трохи більше. На руки нам давали 5-6 тисяч з надбавками. Цього року забрали все, дали голу ставку“. Крім того, цьогоріч в бюджет заклали зарплату для медиків тільки на 10 місяців.

Незважаючи на затримку зарплат, лікарня працює в нормальному режимі, переконує завідувач хірургічного відділення Ігор Хомин: “Ми поки не робили ніяких акцій. Відділення працює в повному режимі – всі ліжка зайняті, операції проводять. Ми працюємо, ми не склали руки і чекаємо. Але ситуація дійшла до критичної межі“.

Минулоріч також були затримки із зарплатами, але в кінці року заборгованість погасили. Через заборгованість звільняються працівники. Про це говорить директор КНП “Косівська центральна районна лікарня” Дмитро Микитюк: “Головно – це середній і молодший медперсонал. Лікарі не звільнялись. Скорочення іде. Ми вже в цьому році скоротили майже 50 посад, і ще у процесі звільнення – біля 30-и“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Заступник голови Косівської райдержадміністрації Ярослав Бринський каже, що заборгованість складає майже 11 мільйонів гривень. З його слів, для місцевої влади це непосильна сума: “Ми просимо і у всі дзвони дзвонимо, щоб нам дали кошти. Щоб дали кошти, або додаткову дотацію, або додаткову субвенцію, або додали нам з резервного фонду кошти, або медичну субвенцію. Може десь є залишки в інших регіонах”.

Перед завершенням зібрання люди вирішили, що поїдуть до обласної влади. Леся Ванчак, голова ГО “Лікарське товариство Косівщини” розповідає: “Ми поїдемо на зустріч до губернатора і до голови обласної ради. Ми передаємо свої вимоги і попереджаємо: якщо не буде це питання вирішено – ми закриємо лікарню. А також подамо в суд на виплату цієї заборгованості“.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності