Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Мексиканський гуцул з Прикарпатської Криворівні

Вже неодноразово йшла мова про волонтерів Корпусу миру, котрі приїхали в Україні і безкоштовно навчають українців англійської мови, а натомість вивчають місцеву культуру. Так от не лише англійської навчаються українців, волонтери також допомагають місцевим відроджувати їхні стародавні традиції і вигравати гранти.

Саме цим займався протягом двох років волонтер з сонячної Каліфорнії, мексиканець Хесус Сеговія. 25-річний юнак приїхав ще два роки тому на Прикарпаття і оселився в селищі Криворівня, що на Верховинщині.

Основне завдання котре повинен був виконати Хесус, це допомогти місцевим школярам відроджувати давні карпатські традиції і вигравати різноманітні гранти. З грантами все вдалося, за період відколи Хесус проживає у селі, місцеві освітяни змогли виграти 2 гранти на декілька тисяч доларів за допомогою котрих у селі з’явився Центр учнівського самоврядування оснащений необхідними меблями, ноутбуком, проектором і радіовузлом. Завдяки другому гранту, місцеві дітлахи тепер мають змогу вивчати у школі вівчарство, бджільництво і безліч інших справ, котрі споконвіку були популярними в Карпатах.

Що ж до самого мексиканця, то українську мову хлопець опанував за три місяці, серед місцевих дуже швидко став своїм.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Часто на вечерю може приготувати голубці чи вареники, допоки господарі хати в котрій хлопець живе, працюють на роботі.

Йому, жителю великого сучасного міста, спочатку важко було адаптуватися у маленькому селі де в будинку немає ні газу ні води. Проте Хесус каже, що не відпочивати сюди приїхав, та й в принципі дуже радий, що потрапив саме в це село, місцева природа і колорит варті будь-яких незручностей.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності