Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Мер Франківська вимагає коштів на заборгованість бюджетникам, очільник ОДА пропонує поспілкуватися

В Івано-Франківській області критична заборгованість з виплати зарплати серед інших областей. В облдержадміністрації емоційно обговорюють проблему.

Про це йшлося на нараді в облдержадміністрації.1568198425_dsc_4297.jpg.pagespeed.ce.7_5w84a2ov

За словами директорки департаменту фінансів Ірини Мацькевич, ситуація до кінця поточного року може стати критичною.

На перше вересня обсяг кредиторської заборгованості по виплаті заробітної плати понад 176 мільйонів гривень. З них понад 50 мільйонів – протерміновані. Івано-Франківськ боргує 84 мільйони гривень”, – наголосила Мацькевич.

Посадовиця підкреслила, така ситуація склалася через занадто розгалужену мережу закладів освіти і медицини. Крім того, чимало міст і територіальних громад безвідповідально сформували бюджетні кошти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До наради долучився і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Він обурився словами Ірини Мацькевич і емоційно попрохав область віддати місту гроші.

Віддайте нам наші гроші, які ви недофінансовуєте. Ви забрали у міста 320 мільйонів”, – сказав Марцінків.

Очільник Івано-Франківщини Денис Шмигаль попросив заспокоїтися і спокійно обговорити питання.

Нам потрібно вирішити це спільно. До кінця тижня обдумаємо все і кожен ділитимиться своїми пропозиціями і шляхами вирішення. Ми повинні правильно, виважено поспілкуватися”, – акцентував Шмигаль.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності