Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Мер Івано-Франківська використовує комунальний транспорт для агітації за свого секретаря

У суботу, 22 червня спостерігачі ОПОРИ зафіксували в Івано-Франківську агітацію за кандидатку від ВО «Свобода» Оксану Савчук, яка є секретарем міської ради і протеже міського голови-свободівця Руслана Марцінківа, у міському тролейбусі.299bfbebf6fbe5a8419d6b86056fb6a3

Про порушення повідомили поліцію, начальника котрої міський голова Марцінків зі зрозумілих причин пропонує не призначати указом з верху, а обирати громадянам контрольованого ним міста.

Секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук є висуванкою у народні депутати від політичної партії ВО «Свобода» в окрузі №83 (Івано-Франківськ). 18 червня ЦВК зареєструвала Оксану Савчук кандидаткою у народні депутати.

Як повідомляють спостерігачі, у міському тролейбусі з номерним знаком №186 (КП «Електроавтотранс»),  який рухається за маршрутом №6 «Автостанція 2 – Європейська площа», пасажирам показували відеоролик з агітацією за Оксану Савчук. На моніторі транслювали картинку із написом «До Верховної Ради України. Савчук Оксана. Команда Марцінківа. Вибори 21 липня» та логотипом ВО «Свобода».

Як зауважив Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА, розміщення таких матеріалів у транспорті загального користування  може суперечити ч. 9 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», яка забороняє розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Крім того, розміщення агітації у комунальному транспорті може мати ознаки порушення статті 212-10 «Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму» Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка встановлює обмеження на проведення передвиборної агітації   в місцях, що заборонені законом», – наголосив Богдан Морикіт.

Спостерігачі ОПОРИ того ж дня звернулись до поліції з проханням перевірити цей факт.

Оксана Савчук розповіла ОПОРІ, що агітація у комунальному транспорті – це для неї сюрприз. Кандидатка каже, що зробить запит у «Електроавтотранс», адже, звісно, вона не має відношення до розміщення цього ролика.

А мешканцям міста ж залишається чекати, чи не приготує сюрприз для Савчук ще й ЦВК…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності