Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

МЕР В ДОЛІ З ТИМИ, ХТО ПОКРИВАЄ ЗЛОЧИНИ ІНСТУДЕНТІВ?

У ВНЗ Івано-Франківська студенти уже склали свої літні сесії та роз’їхалися, хто на практику, а хто додому. Тільки ось іноземні студенти нікуди не поспішають і залишаються, мабуть, для того, щоб порушувати громадський спокій міста і його корінних мешканців?

Одні з іноземних студентів пояснюють причину свого не бажання повертатися на канікули додому, військовими діями там, чи кризою. А ось інші доволі відверто заявляють, що їх тут приваблюють доступні місцеві дівчата та розваги, серед яких виділяються легкі наркотики та алкоголь, для декого з них заборонені дома їхніми релігіями, та ще порівняно й низькі ціни на них.

Тому й не дивно, що як зізнаються «ненакамеру» патрульні поліцейські міста, щодня на гарячу лінію 102 до них поступає чимало викликів зі скаргами і проханнями від сусідів вгамувати знахабнілих іноземних гостей.

Для прикладу тільки минулої суботи мешканці вулиці Хотинської за ніч тричі викликали до своїх сусідів наряди поліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Спершу своїми п’яними криками тишу порушували, як з’ясувала поліція, студенти-медики з Африки, які свою поведінку пояснили емоціями від перегляду футболу, хоча Євро‑2016 опівночі вже не транслюють…

А потім, до 3,30 год. ранку мешканцям сусідніх будинків і навіть вулиць не давали спати вже сусіди африканців з іншого під’їзду, студенти університету Нафти і Газу з Еквадору, які влаштували у своїх вік­нах справжню живу дискотеку, а згодом і концерт з тваринними криками, барабанами та ін., а під своїми вікнами – смітник з використаної скляної тари від алкоголю. До слова сказати, аналогічно шуміли вони і напередодні, тільки поліція тоді для їх вгамування не змогла відчинити кодовий замок на дверях під’їзду, усі квартири в якому здані господарями в оренду іноземцям (при цьому в більшості випадків без договорів оренди і сплати податків, як цього вимагає Закон).

Більше того, згадані іноземні студенти з обуренням доказували поліції, що вони мають право проводити свій вільний час, як забажають, і правоохоронці не вправі забороняти їм випивати і шуміти у себе «вдома».

А один з учасників еквадорської вакханалії зізнався поліції, що він щойно приїхав поступати і вчиться на підготовчих курсах в Нафти і Газу… Що ж він робитиме далі, на 1, 2 та ін. курсах?
І це тільки два випадки з іноземцями в двох різних під’їздах одного будинку впродовж однієї ночі, а скільки їх ще тоді було по місту, і так щодня, і щоночі? Звісно, про це знає поліція, але не зізнається, але також знають і самі заявники та сусіди неспокійних іноземців, які поволі починають брати на себе виховання цих ними непроханих гостей міста, раз цього не можуть зробити правоохоронці, керівництво навчальних закладів чи міграційна служба.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

То чи не простіше свободівцю Руслану Марцінківу відновити при ньому, як мерові міста, роботу координаційної ради «Порозуміння», що складалася з представників влади, правоохоронних органів та громадськості, і була спеціально створена з ініціативи ГО «Поклик Нації» для врегулювання подібних проблем? Адже мера про це вже не раз просили. Чи, можливо, патріот в долі з тими, хто покриває іноземців, чи йому, просто, не до цього?

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності