Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Мера Чернівців Каспрука на посаді сьогодні поновив суд

Поновити на посаді мера та стягнути з міської ради на користь міського голови 296 тисяч гривень, вирішив Чернівецький окружний адміністративний суд.syd5.w800

Сьогодні 23 квітня, суд ухвалив негайно поновити Олексія Каспрука на посаді міського голови, рішення ще може бути оскаржене.

Позов до суду на рішення про своє відсторонення Олексій Каспрук подав вісім місяців тому у серпні, 2018 року.

Нинішнє засідання розпочали з виступу начальника юридичного управління міської ради Олександра Шиби. Він доповідав, яким чином надавав юридичний висновок до проекту про дострокове припинення повноважень міського голови Чернівців.

Чи були враховані ваші зауваження на засіданні постійних комісій? – запитали О.Шибу захисники О.Каспрука.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми фізично не могли це подати на комісії. Враховуючи, що готував депутат Продан, а не посадовець, чиновник, ми вважаємо це не є обов’язковим, – відповів О.Шиба

Чи не вважаєте ви себе залежним від однієї зі сторін?, – запитали в О.Шиби захисники позивача.

–  Ні, не вважаю, – відповів керівник юридичного управління міської ради.

Причини та можливі наслідки відсторонення міського голови Після виступів сторони перейшли до дебатів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У своєму виступі Олексій Каспрук зазначив, що рішення про дострокове припинення його повноважень прийняте депутатами Чернівецької міської ради безпідставно :

Ми чітко розуміємо, що пан Продан ухвалював це рішення, будучи на посаді секретаря, отримуючи гроші від громади. Питання, які мені закинули, що я не вирішував за 9 місяців, паном Проданом також досі не вирішені, – сказав О.Каспрук.syd4.w800

Адвокати О.Каспрука вважають, що у проекті рішення чітко не зазначено, за яких саме підстав припинені ці повноваження. І така «невизначеність порушує права нашого позивача, оскільки він не розуміє, за що його позбавлено повноважень. 

Персональну відповідальність за це несе виконавець проекту, в нашому випадку – це секретар міської ради. Всі проекти рішень підлягають спеціальному редагуванню та обов’язковій експертизі юридичного управління. Юридична експертиза мала зауваження, цей проект рішення мав бути обговорений на громадських слуханнях. Це мало би бути організовано секретарем міської ради, але не було забезпечене право громади“, – заявили на засіданні захисники О.Каспрука.

Відповідачі у справі повідомили: вважають, що суд має прийняти юридичне рішення, а не політичне.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Треба прибрати усі політичні нашарування та керуватись Законом України про місцеве самоврядування , де передбачене право депутатського корпусу. Такий спосіб припинення повноважень міського голови є  визначеним у цьому законі. Закликаю приймати юридичне рішення. Закон вказує, що повноваження міського голови можуть бути достроково припинені, коли є підстави.

Олексій Каспрук міг зробити зауваження, що йому потрібен додатковий час, щоб вивчити усі підстави напередодні прийняття рішення депутатами. Але він сам запропонував  припиняти цей цирк і переходити до голосування. Тобто, для позивача були створені усі умови, він міг відкласти це питання, однак не скористався цим“,  – заявили відповідачі з боку міської ради та Василя Продана.

Після обговорення в дорадчій кімнаті судді підтримали позов Олексія Каспрука до міської ради та ухвалили рішення про поновлення його на посаді міського голови Чернівців.

Нагадаємо:  26 липня 2018 року депутати Чернівецької міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень мера Чернівців Олексія Каспрука.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності