Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Мі6 очолив Річард Мур, який полюбляє фільми про Бонда у виконанні Р. Мура…

Новим главою британської зовнішньої розвідки MI6 став Річард Мур.
З 2018 року він обіймав посаду директора з політичних питань у Міністерстві закордонних справ Великобританії.


Раніше Мур очолював один із підрозділів MI6, був радником прем’єр-міністра з питань національної безпеки, а в 2014-2017 роках працював послом в Туреччині.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Подвійного агента ЦРУ та Моссаду стратили в Ірані

Річард Мур також відомий як представник Лондона на переговорах з Росією щодо Іранської ядерної угоди.

Мур приступить до своїх обов’язків восени.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це повідомляє Independent.

Я радий призначити Річарда Мура наступним главою Секретної розвідувальної служби. Він повертається в МІ-6 з величезним досвідом і буде спостерігати за роботою групи чоловіків і жінок, чиї невтомні зусилля рідко можна побачити на публіці, але які мають вирішальне значення для безпеки і процвітання Великобританії“, – заявив міністр закордонних справ Домінік Рааб.

Річард Мур служив офіцером розвідки МІ-6, приєднався до агентства в 1987 році й піднявся до посади директора. Також він був послом Британії в Туреччині й заступником радника з національної безпеки прем’єр-міністра. З 2018 року він займає пост генерального директора з політичних питань у Міністерстві закордонних справ.

МІ-6 – служба зовнішньополітичної розвідки Великобританії, яка є частиною апарату уряду і підпорядкована одночасно МЗС і Об’єднаному комітету уряду з розвідки. У сфері інтересів і компетенції цієї служби: тероризм, незаконна торгівля наркотиками, поширення зброї масового знищення і регіональна нестабільність.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що в шести фільмах бондіади (фільмах про британського “суперагента-007”  із МІ6  колись зіграв актор з таким самим прізвищем, як і новопризначеного директора спецслужби – Роджер Мур:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності