Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Міністр-утікач Захарченко вчепився в карпатське золото

ТОВ «Карпатська рудна компанія», близька до екс-міністра МВС Віталія Захарченка, продовжує в судах боротися за ліцензію на розробку золотоносного родовища в Карпатах.

Вищий господарський суд України 6 листопада визнав незаконними рішення судів про передачу відвалів Мужіївського золоторудного родовища ТОВ «Карпатська рудна компанія», близької до екс-міністра МВС Віталія Захарченка. Справу направлено на новий розгляд до Львівського апеляційного господарського суду.

a-klo«Карпатська рудна компанія» отримала ці відвали в Закарпатській області за рішенням суду в серпні 2013 року. Передача відбулася завдяки спеціальному дозволу на розробку родовища, який має ця компанія.

Вищий суд встановив невизначеність ряду обставин судами при винесенні рішень на користь «Карпатської рудної компанії», зокрема того, хто є власником відвалів і має право передавати їх стороннім особам.

Тому «Карпатська рудна компанія» за результатами нового розгляду справи може втратити право розпоряджатися відвалами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Разом з тим компанія продовжила судову боротьбу за ліцензію, на підставі якої вона взагалі веде діяльність на золоторудном родовищі.

24 жовтня Закарпатський окружний адміністративний суд частково задовольнив скаргу фірми. Скарга стосувалася того, що Держгеонадра не внесла змін до спецдозволу у зв’язку з реорганізацією ТОВ в ЗАТ. Суд визнав дії Держгеонадр протиправної бездіяльністю, оскільки держслужба повернула заяву про зміни без мотивованої відмови. Але суд не став змушувати Держгеонадра внести зміни до ліцензії, залишивши це питання на розсуд держслужби.

Зараз, за даними ДНВП «Геоінформ України», зазначена ліцензія дійсна і її термін закінчується в березні 2017 року.

Нагадаємо, що цього року ліцензію «Карпатська рудної компанії» було припинено за результатами перевірки Держгеонадр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Половина приписів держслужби були скасовані судом ще 11 червня цього року.

Територія Мужіївського родовища площею 41,7 га знаходиться в оренді ТОВ «Закарпатполіметали» на період до 2053 року. «Закарпатполіметали» засновано державною АК «Українські поліметали». Однак з 2007 року підприємство припинило роботу через фінансові труднощі. З 2010 року ТОВ «Закарпатполіметали» перебуває в стані припинення за рішенням суду про банкрутство.

Для відновлення платоспроможності «Закарпатполіметали» почало розпродавати майно, яке також скуповували фірми близькі Захарченко.

20 січня 2014 через аукціон «Закарпатполіметали» продали комплекси будівель на суму 5 250 000 грн. Покупцями стали «Карпатська рудна компанія» і «ДГП» БРІК «. Це був повторний аукціон. Відомо, що при першій спробі продажу цілісний майновий комплекс оцінили в 37 480 000 грн. Однак аукціон не відбувся через відсутність учасників. (Економістам слід звернути увагу на час, коли встановлювалася ціна, яка далі залишилася незмінною – період, коли курс гривні до долара становив приблизно 1/8…).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Господарський суд Закарпатської області 4 липня 2014 визнав недійсними результати згаданого аукціону. Встановлено, що при продажу було порушено Закон про банкрутство в частині ціни на майно. При повторному аукціоні вартість майна була зменшена більш ніж на 20%, як того вимагає Закон про банкрутство. Незабаром після того, прокуратура Закарпатської області повідомила про кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майном «Закарпатполіметали». Про хід кримінальної справи поки нічого невідомо.

«Карпатська рудна компанія» сьогодні працює у формі ЗАТ. Офіційно її засновниками є Валерій Бредихін і ТОВ «ДГП» БРІК «, директором якого також Бредихін.

Валерій Бредихін мав спільну фірму «Линкруст» з дружиною Захарченка Людмилою. Крім того, Бредихін разом з екс-главою МВС Віталієм Захарченком володіють товарним знаком «Трибушани».

Джерело: crime.in.ua

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності