Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Міняти долари на євро? – у США віщують кризу

Тренди на світових ринках схожі з картиною глобальної економіки кінця 1990-х років. Вони можуть бути симптомами наближення нової кризи, схожої з потрясіннями 1997-1998 років, вважають аналітики Bank of America, пише Bloomberg. Про це, як стверджують аналітики фінансової організації, свідчить схожа динаміка ринків.

На основі аналізу трендів аналітики прогнозують можливе повторення подій 1998 року, коли в азіатському регіоні трапилася світова економічна криза, а в Росії – дефолт. За даними банку, ринки, що розвиваються руйнуються під тиском сильного долара, у той час як акції високотехнологічних компаній просуваються вгору.

«Стійке зростання в США, згладжування кривої прибутковості облігацій, ринки країн, що розвиваються, скорочуються, – все це схоже на відлуння подій 20-річної давності», – цитує видання провідного інвестиційного аналітика Bank of America Майкла Хартнетта.

Усі перераховані симптоми Харнетт порівнюють з ситуацією 1990-х років. Тоді посилена на початку десятиліття політика привела до зміцнення долара: за три роки він подорожчав на 25%. Ринки, що розвиваються також на той момент були на спаді. Зараз ринок облігацій країн, що розвиваються знижується, досягаючи мінімуму з моменту світової фінансової кризи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про ризики нової рецесії раніше попереджав і Всесвітній банк в доповіді «Глобальні економічні перспективи». Незважаючи на те, що прогнози розвитку світової економіки на найближчі роки в цілому перспективні, в глобальній циклічній економіці рецесії трапляються кожні десять років – саме цей час пройшов з моменту фінансової кризи 2008 року, зазначалося у доповіді.

Наприкінці травня на виступі в Парижі свої прогнози про майбутнє кризу дав і фінансист Джордж Сорос. Як і аналітики Bank of America, він побачив ознаки наближення рецесії в зростанні курсу долара і втечу капіталу з ринків, що розвиваються.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності