Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Місіс Супрун вимагає кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепта

Міністерство охорони здоров’я виступає за введення кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепта.
Про це сказала виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я місіс Уляна Супрун в інтерв’ю Радіо Свобода.

Зокрема, за її словами, в законі прописано, що аптека, яка продає ліки без рецепта, навіть якщо це ліки, що вимагають рецепту, може бути оштрафована тільки на 120 гривень.

Ні кримінальної ніякої відповідальності. Для них (аптек – ред.) Це дешевше, щоб мати бізнес, ніж дотримуватися закону. Зараз Держлікслужба розробляє зміни до закону. І ми підвищуємо цей штраф. І ми також будемо ставити кримінальну відповідальність за те, що видають ліки без рецепта“, – зазначила місіс Супрун.

При цьому вона звернула увагу на проблему безконтрольного прийому антибіотиків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це дуже велика проблема … Через те, що багато років користувалися антибіотиками неправильно, зараз дуже багато туберкульозу або інших захворювань, які вже не можуть лікуватися тими ж антибіотиками, оскільки вже є резистентність до них“, – сказала місіс в.о. міністра.

Вона зазначила, що минулого тижня на засіданні Кабміну була прийнята стратегія для боротьби саме зі стійкістю до антибіотиків.

Краще, щоб люди не могли мати такий вільний доступ, оскільки в більшості не потрібно лікуватися антибіотиками, коли є вірусне захворювання … І ми повинні звузити причини, чому ми користуємося ними”, – підкреслила керівник МОЗ.

Але пані з Америки, мабуть, не знає, що окрім антибіотиків, щодо заборони вільного продажу яких з нею можна погодитися, в аптеках також продають багато інших ліків, за рецептом на котрі до свого лікаря стояти в поліклініках у чергах, які розвела місіс Супрун своїми реХформами, українським пенсіонерам просто не вистачить здоров’я…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності