Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Мочанов: Що відбувається в зоні АТО

Відомий телеведучий і гонщик Олексій Мочанов, котрий не вилазить з волонтерських поїздок в зону АТО закликав українців не піддаватися інтернетістериці та поділився комплексним баченням ситуації що склалася. Олексій Мочанов поділився своїм баченням того зо відбувається в зоні АТО Олексій Мочанов поділився своїм баченням того зо відбувається в зоні АТО.

«Тримайте все під контролем, але не заважайте хлопцям воювати, чи не принижуйте їх жалістю і співчуттям, яке негідно воїна. Дуже вас прошу. Не від себе, я там не був – я там буваю. А від бійців, які зробили крок назустріч ворогу і готові постояти за себе, один за одного, за рідних і близьких, за далеких і ще більш далеких. До кінця. Без паніки, істерики і жалості», – пише Олексій Мочанов в Facebook.

На переконання чоловіка не раз бувавшого на передовій обстановка там непроста, але ж не безнадійна і під контролем українських вояків.

«Поки там досвідчені хлопці, практично рік воюючі, – переживати потрібно за те, що відбувається в київських кабінетах і штабних наметах неглибокого тилу. А не на передовій. Сьогодні (13 січня. – прим.) за Мариком у Волновасі сталася трагедія – обстріляний блокпост, загинули люди. Вічна їм пам’ять і пухом земля … У донецькому аеропорту з різним ступенем інтенсивності йдуть то бої, то перестрілки, то арт-дуелі. Я спілкувався з хлопцями в порту, з Льошею Куполом, з командирами 79-ї аеромобільної бригади, які довго тримали оборону аеропорту і околиць, і не з чуток знають обстановку, дислокацію, можливості та підводні камені. Так, вежа, зрештою, не витримала і впала. Ми давно цього чекали, і це зараз відбулося. Але ж наші наверх диспетчерської вишки і не лазили давно – там практично вже перекриттів і підлог не було! І звалилася вона вкрай вдало, «підваливши» нашим Солдатам (це слово автор пише з великої літери. – прим.), що захищає об’єкт, нових руїн і позицій для спостереження і стрільби у відповідь. Так що це не «впав символ», а всього лише звалилася конструкція, яка не витримала багатомісячних артобстрілів», – зазначив волонтер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мочанов закликав українців «припинити це принизливе ставлення до того, що відбувається на війні, в стилі «все пропало, всіх зливають, всі сволота, але ми молимося, і ви тільки поверніться живими!», додає чоловік.

«Ніхто з нас не хоче повернутися додому живими, але з підібраними хвостами, відтраханою дупою і повною мордою ворожих плювків. Ми захищаємо Країну, Землю, Територію, Честь і Гордість всіх народів України, незалежно від того, якою мовою люди говорять і в яку церкву ходять. Якщо ходять. Ми згодні з побажанням спартанських жінок повернутися «зі щитом чи на щиті», а не приплести під жіночу спідницю і пригорнутися до жіночої циці, опускаючи очі від сорому. Ми згодні з твердженням, що краще померти стоячи, ніж жити на колінах. Це – правда. І це про нас. Про всіх тих, хто від передової до глибокого тилу робить Справа і Роботу, що плекає нашу спільну Перемогу. І без Перемоги ми додому повертатися – не хочемо. Не можемо. І – не будемо. По терміналу лупить арта, пацани знають, що при цих обстрілі робити», – зазначає чоловік.
Мочанов вважає, що у ворога на сьогоднішній день немає жодного шансу увійти в термінал аеропорту Донецького, тому й намагаються «розхитати човен» інтернетістерікой.

«І тоді все на всіх в черговий раз натиснуть, а захисники аеропорту сциканут, погодяться на черговий, тисячепервий ультиматум (їх за осінь було – не злічити, і щоночі Командору Майку «пророкували» атаку півтори тисячі добірних чеченців  а все ніяк ті не зберуться в російський кавказький кулак!) – і вийдуть наші з аеропорту з піднятими руками, з білим прапором, готові пройти чергову принизливу перевірку на блокпосту моторолера і подільників. Хрін їм! Хрін всім тим, хто з тилу ділиться своїми нервами про те, що відбувається на війні. Як сказали мені бійці, «ми найчастіше з інтернету дізнаємося, що нам капець, що нас злили, що все пропало і всі загинули – а до того, як прочитали про себе і обстановку, були впевнені, що все під контролем, в звичайному бойовому режимі і що війна йде за розпорядком … Сил, засобів і припасів в порту вистачає, щоб тримати оборону», – написав волонтер.

При цьому він зазначив, що, крім сепаратистів на Донбасі, ворог окопався і в Києві, і в кожному обласному і районному центрі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Вимагайте від чиновників справедливості, чесності та відкритості. Змушуйте журналістів писати правду, а не свої трактування почутої десь від когось напівправди, що спотворює істину. Так, Україна воює. В дивною, гібридної, безглуздою, немислимої і жорстокій війні. Не проти когось, а – за Себе. Допоможіть, хто чим може. А хто не може – просто не заважайте, будь ласка. Проявіть мудрість і розсудливість. І не принижуйте недовірою, зневірою і жалістю Воїнів Світла і Воїнів Добра, які захищають Країну і Держава, кожного з вас. Кожного з нас. Ми – переможемо», – завершує Мочанов.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності