Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Москаль, Синютка та Гончарук у першій десятці рейтингу губернаторів

В журналі “Деловая столица” (ДС) за 19 березня опублікований рейтинг голів обласних державних адміністрацій. Цікаво, що до першої десятки рейтингу увійшли два губернатори з Галичини та одіозний очільник Закарпаття.

Замикає десятку лідерів рейтингу глава Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук (2,5 бала). До його невдач можна віднести потрапляння області в шістку аутсайдерів по притоку прямих іноземних інвестицій на душу населення. Також в гіршу сторону Прикарпаття відзначилося по динаміці смертності, увійшовши в трійку регіонів з найвищим приростом числа померлих.

У той же час Івано-Франківська область посіла друге місце за динамікою промисловості, домігшись зростання промвиробництва на 12%. Найбільший внесок в це досягнення внесла хімічна галузь, наростила випуск продукції в 6,57 рази. Зліт показників почався в липні, після того як в Калуші відновив роботу “Карпатнафтохім”.

Крім хімпрому, помітно збільшили випуск продукції ряд інших промислових галузей, що грають істотну роль в економіці області. Так, видобувна промисловість зросла на 15,3%, виробництво гумових та пластмасових виробів – на 12,2%, машинобудування – на 11,2%, енергетика – на 5,4%.

Ще одним досягненням Прикарпаття стало третє місце по новобудовах. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла склала 453 кв. м на кожну тисячу жителів. Майже 39% житла, введеного на Прикарпатті, довелося на Івано-Франківськ. У порівнянні з 2016 р загальна площа прийнятого в експлуатацію житла зросла в обласному центрі майже вдвічі (на 95,1%), а в цілому по області – майже на 30%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності