Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Москва далі заперечує, але Скандинавія переконана в аварії реактора АЕС на півночі РФ

Схоже, таємниця радіоактивної хмари з боку північного заходу РФ, зафіксованої 28 червня над Скандинавією, яка охоплює південь Швеції, Фінляндії, Естонію, Латвію і північний захід Росії, говорить про те, що на Ленінградській АЕС зруйнований ядерний реактор.

Однак, Кремль мовчить, як в 1986-му. У РФ у цьому регіоні окрім Ленінградської АЕС, яка розташована під Санкт-Петербургом, також діє Кольська АЕС на Кольському півострові. Окрім Росії, діючі атомні електростанції є також у Фінляндії та Швеції. Але, попри офіційне мовчання Кремля, все свідчить на користь Ленінградської АЕС – Під Санкт-Петербургом, у районі Сестрорецка, очевидці стверджують, що в напрямку передмістя рухається техніка дезактивації території.

Водночас російський концерн Росенергоатом спростував ймовірність надзвичайних подій на російських станціях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ленінградська атомна електростанція – діюча атомна електростанція, розташована в Ленінградській області, за 35 км західніше межі Санкт-Петербурга та за 70 км від його історичного центру, на узбережжі Фінської затоки Балтійського моря у місті Сосновий Бор. На Ленінградській АЕС працюють три реактора чорнобильського типу РБМК-1000.

З високою вірогідністю зареєстровані викиди радіації мають цивільне походження.

Джерело викидів радіації розташоване на заході Росії. Однак більш точно визначити місце не можуть, заявили у Національному інституті здоров’я і навколишнього середовища Нідерландів.

Водночас, у організації відзначили, що такий рівень радіації не є небезпечним для людини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тип радіонуклідів дозволяє висунути припущення, що це може бути пошкодження паливного елемента на атомній електростанції.

Підвищений рівень радіації зафіксували у Естонії.

Згідно з даними Стокгольмської моніторингової станції в повітрі виявили ізотопи хімічних елементів цезій-134, цезій-137, кобальт-60 і рутеній-103. Всі ці частинки присутні в паливних елементах АЕС. Таким чином більшість аналітиків схильні до руйнування ядерного реактора.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності