Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

МОЗ рекомендує та ініціює, але не каже де для цього брати гроші

 

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як провела брифінг після Дня Незалежності.

Ось ключові моменти цього брифінгу:

▪️ МОЗ рекомендує закладам охорони здоров’я створити тримісячний запас ЗІЗ та достатній резерв лікарських засобів. Це дасть можливість оперативно реагувати в критичних епідеміологічних ситуаціях. Крім цього, лікарням необхідно забезпечити підведення кисню до 80% ліжок, призначених для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

▪️ МОЗ ініціює спрощення механізму надання медзакладам послуг з проведення кисневих магістралей та збільшення потужності кисневих станцій, а також закупівлі додаткових лікарських препаратів, ІФА-тестів та вакцин від грипу. Очікується, що на наступному тижні відповідний проєкт постанови буде внесено на розгляд Кабінету Міністрів.

▪️ Ступінь готовності проєктів реконструкції приймальних відділень у відділеннях екстреної медичної допомоги опорних лікарень, яка ведеться в рамках “Великого будівництва”, є різною. Наприклад, обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради наразі завершила реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги і готова до прийому пацієнтів. Але низка лікарень перебуває лише на етапі укладення договорів. МОЗ стурбовано затягуванням цього процесу і має намір надалі посилити контроль над ним.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Криза кадрів або “Доктор Смерть” повертається?

 МОЗ розробляє механізми стимуляції медичних працівників первинної ланки за певними критеріями та індикаторами оцінки якості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

▪️ Минулого тижня заступниця міністра побувала з робочою поїздкою в Івано-Франківській, звідки прийшла у Міністерство, та Чернівецькій областях для перевірки готовності медичної системи до можливої другої хвилі поширення коронавірусної хвороби. У цих областях визначено додаткові лікарні, які прийматимуть хворих на COVID-19, і вони готові надавати допомогу таким пацієнтам.

▪️ Медична система не зможе впоратися з нинішньою епідеміологічною ситуацією сама, без участі влади, контролюючих органів та громадян. Нині через нехтування карантинними правилами в країні значно зросла захворюваність на COVID-19.

В цілому МОЗ рекомендує та ініціює, але не каже де для цього брати гроші…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності