Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Муфтій мусульман України взявся “наводити мости” із Прикарпаттям

Днями до Івано-Франківська завітав муфтій мусульман України шейх Саід Ісмагілов. Тут він зустрівся із місцевими мешканцями та журналістами, яким розповідав про культуру мусульман та їхню взаємодію із суспільством.

Саід Ісмагілов переконує, між християнами і мусульманами багато спільного. Особливо це видно у релігійній літературі.

Перш за все, і в одних, і в інших – одні моральні цінності. Муфтій вважає, що це є найкращою платформою для порозуміння, йдеться в сюжеті ТРК “РАІ”.

Мусульмани абсолютно адаптовані до життя у християнському суспільстві, тому що Україна – це переважно християнська країна, незважаючи на те, що тут є православні чи греко-католики, протестанти. Все одно мусульмани в нас інтегровані у суспільство. Це не емігранти, які поїхали останнім часом, а переважна більшість наших мусульман мають тут своє коріння“, – зазначив Саід Ісмагілов.

За його словами, складна ситуація у мусульман на окупованих Росією територіях на Донбасі та у Криму. Там закрили усі навчальні заклади, які були доступні мусульманам в Україні. Все через те, що мусульманська громада ніколи не визнає російської окупації. Шейх Саід Ісмагілов переконаний, що рано чи пізно ці території повернуться до України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності