Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

МИТНИЦЯ – НАЧЕ НЕМА ВІЙНИ

Днями громадськість Галичини знову сколихнула новина про черговий прояв хамства на одному з митних пропускних пунктів між Україною та Польщею, що на Львівщині.

Чому «хамства»? А як інакше можна назвати, коли весною-літом минулого року з польського боку стояли численні фури з гуманітарними бронежилетами та іншим військовим спорядженням, бо українські митники за чиїмсь велінням їх не пропускали, даючи тим самим шахраям-олігархам збагачуватися на поставках до армії нікчемних підробок за завищеними цінами? А це стало причиною загибелі не одного і не десятка, а тисяч українських патріотів там, на Сході, куди чомусь жоден митник добровільно не захоче їхати зі свого теплого насидженого місця. Але й пропустити через кордон гуманітарний транспорт, який би міг теж допомогти зберегти життя чи одного бійця, митники теж не хочуть.

Так цього разу благають про допомогу волонтери Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Їх не пропускають митники на кордоні у Перемишлі на пункті пропуску «Шегині-Медика».

Волонтери ввечері у неділю телефоном поскаржилися журналістам, що ще з суботи не можуть пройти митний контроль – вони везуть з Німеччини два автомобілі швидкої допомоги для АТО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Польський кордон волонтери пройшли без проблем, а на українському їх затримали і вимагають пройти повну процедуру розмитнення, на що потрібно більше місяця часу!

І це у той час, коли усі збройні сили України фактично утримується тільки зусиллями волонтерів та жертводавців, держава (в даному випадку її представляє пункт митного пропуску «Шегині-Медика») ще й ставить перепони на шляху цих людей у їхній благородній справі. Можливо, волонтери ще повинні сплатити мито й податки, за те що переймають на себе обов’язки влади по утриманню її збройних сил?

Воістину, таке можливе лиш в Україні!

Тому, мабуть, недарма у багатьох українців складається таке враження, що хтось при владі, мабуть, дуже зацікавлений у тому, щоб на війні загинуло більше українців, а то раптом ще один Майдан піднімуть?..
Як кажуть самі волонтери, раніше таких проблем не виникало, буквально на минулому тижні вони без будь-яких затримок перевезли з Німеччини в Україну теж два автомобілі для АТО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Люди добрі, за такий час скільки життів могли би врятувати ці авто!!!??? А в даний момент машини арештовані. Наші волонтери невтомно борються за дозвіл провезти машини далі, але безрезультатно! Прошу максимального розголосу та підтримку громади на місці», – благає волонтер Олег Ревега.

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності