Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

МИТРОПОЛИТ ВІЙТИШИН ЗНОВУ ОБІЦЯЄ У ВСЬОМУ РОЗІБРАТИСЯ

20 червня в Тисменицькому районі Прикарпаття священик на швидкості джипом влетів у пішоходів, які йшли по узбіччю, після чого втік з місця пригоди.  Жертва аварії — 33-річна жінка — померла в лікарні, хоча, можливо могла б і вижити, якщо б священик не втік, а сам відвіз її до шпиталю.

Як виявилося згодом, о.Тихона Кривецького – керівника релігійної організації “Місійного згромадження Святого апостола Андрія”, УГКЦ, бачили в одному з місцевих розважальних комплексів.

Хоча сам священик запевняв, що був тверезим. А втік з місця ДТП, бо налякався. Мовляв, наступного дня сам пішов до поліції із зізнанням.

Я їх зауважив. Машина була на зимових колесах. Я пригальмував і воно мене закинуло. Чому я поїхав? Я перестрашився. Був у шоці. Не знаю… Я зранку прийшов вже сам. Не вживав“, – пояснив телефоном винуватець ДТП прикарпатським журналістам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак в односельців потерпілих своя версія, чому священик утік.

Він їхав попри мою хату. Так летів, що каміння мені на паркан поскакало. Поїхав в Еко-садибу. Але вже п’яний був дуже“, – твердить односельчанка загиблої Марія Третяк.

Бармен, менеджер – всі засвідчили, що він приїхав у нетверезому стані, плюс на 200 гривень заказали коньяку з морозивом. Випили і в 22:14 – на чеку є година – розрахувалися. А приблизно це сталося в 22:30“, – розповів чоловік однієї з потерпілих в ДТП Володимир Бобуляк.

Слова селян у ресторані підтвердили. Священика запам’ятали, бо він у них бував і раніше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Був він у день аварії. Вони замовляли горілка 300 грам на двох і 50 грам коньяку і 2 морозива. І сік. Бачили, що вони трошки були напідпитку, вже приїхали так“, – каже адміністратор ресторану Людмила Мельничук.

З цього приводу Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ повідомила, що вона виступає за проведення чесного і незаангажованого розслідування ДТП. На час проведення слідчих дій ДТП за участю отця Тихона Кривецького йому заборонено публічно священнодіяти та виконувати уряд, постраждалим буде надано матеріальну допомогу, а архиєпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин призначив комісію для вивчення всіх фактів та обставин ДТП, згідно з висновками державних компетентних органів та комісії архиєпархії буде прийняте відповідне рішення.

Нагадаємо, що подібну заяву архиєпархія вже робила минулого року, коли правоохоронцями на гарячому з електровудками було спіймано священика, який виявився браконьєром-рецидивістом. Тоді теж обіцяли незалежно у всьому розібратися. Обіцяли раніше розібратися й на Львівщині зі священником, що відмовився хоронити людину, яка справно не платила «десятину» до його церкви…

Також нагадаємо, що на початку цього року ще один священик УГКЦ також збив насмерть людину на тисменицькій трасі, проте, тоді водій не тікав з місця пригоди, а дочекався правоохоронців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності