Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

МЗС Німеччини не бачить Україну членом НАТО чи ЄС

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не бачить Україну членом НАТО в майбутньому.
Про це він заявив в коментарі німецькому виданню Spiegel.

«Я повторю те, що я сказав декілька місяців тому: я бачу партнерські відносини між Україною та НАТО, проте не членство», – наголосив він.

Штайнмаєр також зазначив, що поки що зарано говорити про можливості вступу України до ЄС.
«Немає сенсу в тому, щоб сьогодні спекулювати про членство України в ЄС у майбутньому», – відзначив глава МЗС Німеччини.

За його словами, наразі потрібно провести усі необхідні реформи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Після більше 20 років незалежності населення України заслужило на те, щоб уряд врешті подолав корупцію», – підкреслив Штайнмаєр.

Він також висловив побоювання щодо намірів Москви на Сході України.

«Росія говорить, що не хоче зруйнувати єдність України, проте реальність свідчить про інше», – зауважив міністр закордонних справ.

Водночас, Штайнмаєр застеріг західних лідерів від «зайвої різкості» у спілкуванні з президентом РФ Володимиром Путіним.
«Риторична ескалація між столицями небезпечно збільшилася в минулі вихідні на саміті G20 і за його межами», – зауважив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до тексту коаліційної угоди парламентської коаліції було внесено пункт про те, що метою України є членство в НАТО.

Водночас, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в інтерв’ю британській телерадіокорпорації BBC також зазначив, що Росії потрібні гарантії того, що ніхто не думає про вступ України в НАТО.

Джерело: Spiegel

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності