Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

На Бойківщині видобуватимуть газ – відновлять роботу 18 законсервованих свердловин

На Черленській площі, що розташована на території Небилівської сільської ради Рожнятівського району та Міжгірської сільської ради Богородчанського району, планують відновити роботу 18 законсервованих свердловин та пробурити 20 нових свердловин для видобування нафти й газу.

Про це йдеться у двох повідомленнях про плановану діяльність, які подала до Єдиного реєстру ОВД компанія “Геопошук ЛТД”.

В одному повідомленні йдеться про відновлення 18 свердловин (деліквідування та розконсервування) для подальшої експлуатації. Видобування вуглеводнів здійснюватиметься фонтанним способом. В іншому – про буріння 20 свердловин проектною глибиною до 2100 м для геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти, газу та конденсату.

Територія Черленської площі становить 13,6 км кв. Запланований видобуток природного газу на рік становитиме 500 млн м³, нафти – 500 тис. т, конденсату – 50 тис. т.

Черленська площа не має власної установки комплексної підготовки нафти та газу. Уся видобута продукція передаватиметься на інші об’єкти переробки сировини, які знаходяться за межами родовища.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При пошуках та розвідуванні вуглеводнів, експлуатації інших об’єктів та обладнання використовуються екологічно безпечні технології. При бурінні будуть використовуватись сучасні методи буріння та сучасна техніка, що зменшить час буріння та територію, яка необхідна для обслуговування бурових.

Обидва повідомлення про плановану діяльність розміщені в реєстрі ОВД 12 квітня. Протягом 20 робочих днів із дня їх оприлюднення громадськість має право надати зауваження і пропозиції до планованої діяльності, які необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації (76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 23 A; [email protected]; (0342) 52–61–50 – Пліхтяк Андрій Дмитрович).

Після цього компанія “Геопошук ЛТД” має підготувати звіт з оцінки впливу на довкілля, оголосити про початок громадського обговорення звіту та провести громадські слухання.

На стадії громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля протягом щонайменше 25 робочих днів громадськості надається можливість надавати будь-які зауваження і пропозиції до звіту з оцінки впливу на довкілля та планованої діяльності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності