Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

НА ДОЛИНЩИНІ ТАКИ ВІДРЕМОНТУЮТЬ ДОРОГИ?

Серед близько тридцяти питань порядку денного, котрі розглядалися в ході роботи ХХХХІІ сесії Долинської районної ради, яка нещодавно відбулася, чи не найбільше уваги й часу депутати й керівники району приділили питанню про стан доріг у регіоні.

Констатовано той факт, що нинішній жахливий стан дорожнього сполучення на Долинщині не задовольняє ні районну й місцеву владу, ні мешканців району та гостей, котрі відвідують цей край у якості туристів. Про це, намагаючись уникати вживання ненормативної лексики, говорили депутати райради Квецко, Малетин, Танчак, Сова, Макосій, Зелінський, Данилів, Воробець та багато інших.
Перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Громиш розповів про те, як у районі намагаються ремонтувати дороги, виходячи із наявного бідацького фінансування.
Запрошений на сесію заступник начальника Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Юрій Чорнописький розкрив арифметику й плани обласної дорожньої служби щодо Долинського району. Зокрема, з виділених для Прикарпаття 700 мільйонів гривень 35 мільйонів передбачається освоїти на дорогах Долинщини. Вже до кінця липня має бути підписано відповідну угоду. Як запевнив Юрій Чорнописький, волинська ділянка траси Стрий – Мамалига має набути європейської якості. Буде також відремонтовано шлях Долина – Хуст.
Депутати також наголошували на необхідності громадського контролю за ходом ремонтних робіт, аби вберегтися від розкрадання матеріалів та мати можливість впливати на якість. Ведучий сесії, керуючий справами районної ради Іван Данилів запропонував всю інформацію відносно цього оприлюднювати на сторінках місцевої газети «Свіча». Також райрада сприятиме з транспортом для контрольних об’їздів доріг депутатами.
ГРОМАДА ЗРОСТАЄ
Наприкінці липня міський голова Долини Володимир Гаразд, опираючись на Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», ініціював та провів першу робочу зустріч з представниками сільських громад, котрі планують увійти до складу Долинської об’єднаної територіальної громади. Наступним кроком буде створення робочої групи, котра готуватиме функціональну платформу для майбутньої громади.
До речі, волинська громада суттєво зросте. Адже крім Підбережа, мешканці котрого відмовилися від протекторату Болехівської міської ради, до Долинщини виявили бажання долучитися й села Лоп’янка, Крива та Грабів з Рожнятівського району.

Юрій ПЕТРУХІН, член НСЖУ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності