Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На хабарі у $400 тисяч упіймали голову Чернівецької облради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 4 лютого повідомила про підозру в отриманні хабара голові Чернівецької обласної ради. Він вимагав 400 тисяч доларів за передачу в оренду оздоровчого комплексу.unnamed (1)

Як повідомляє САП, слідство встановило, що у липні 2019 року очільник Чернівецької облради поставив умову місцевому підприємцю, який хотів взяти в оренду оздоровчий комплекс, заплатити 400 тисяч доларів за сприяння. У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронці задокументували факт отримання посадовцем частини обумовленої суми – 180 тис доларів. Коли було зібрано достатньо доказів, чиновнику повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України). Не обійшли увагою і підприємця, який хотів собі санаторій, йому інкримінували ч. 4 ст. 369 КК України – надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

Раніше на Хмельниччині за системну корупцію затримали полковника Міноборони. Також СБУ затримала під час отримання хабара антикорупційного посадовця Громадської ради при КМДА. Станом на кінець жовтня 2019 року НАБУ і САП відкрили 783 кримінальних провадження через корупцію. У рамках цих справ про підозру повідомили 140 особам.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності