Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

На Львівщині працює виставка автентичних макетів дерев’яних церков України

У середу, 19 грудня, в день Святого Миколая, в Бродах, у вестибюлі готелю «Любич», відкрилась виставка «Давня українська сакральна архітектура». На виставці експонуються мініатюри історичних храмів українського дерев’яного зодчества XVII-XIX  сторіч, у більшості – із західних областей України, зокрема Бойківщини, Лемківщини, Гуцульщини, та етнічних українських земель у Надсянні (Республіка Польща).SAM_6362

Автором виставкових експонатів є Михайло Яськович – художник-експозиціонер Львівського музею етнографії та художнього промислу. У його творчому доробку, як зазначили організатори виставки, понад 500 макетів дерев’яних українських церков у мініатюрі, яких він виставляв на огляд у більше, ніж у 50-ти персональних виставках. Також в експозиції виставки ­– пастелі та графічні роботи митця.

Від сьогодні виставкова експозиція буде відкрита щонеділі й діятиме до кінця січня 2019 року. Завершальним етапом виставки, за повідомленнями організаторів, буде благодійний аукціон – усі представлені на виставці експонати будуть виставлені на продажу з метою збору коштів для лікування молодого бродівчанина Юрія Максименка, у якого діагноз – лейкемія.

Виставка «Давня українська сакральна архітектура» розпочалась у день відкриття сучасного затишного готелю «Любич» у Бродах.

Макети дерев’яних церков Закарпаття дивіться тутhttps://zakarpat.brovdi.art/instytucii/muzej-vistavka-cerkovno-derevyana-arhitektura-zakarpattya-u-m-mukachevo-2 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності