Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

На Львівщині звільнили від покарання лікарів винних у загибелі підлітка

На Львівщині Червоноградський міський суд прийняв рішення скасувати покарання двом лікарям, які спричинили смерть дитини. Трагедія трапилася у листопаді 2016 року, коли проводилася операція з видалення апендициту.

Як пише Народна Правда з посиланням на Status QUO, до лікарні привезли 16-річного хлопця з діагнозом «гострий апендицит». Під час операції лікар-анестезіолог не впоралася з встановленням дихальної трубки. Виявилося, що її вставили не в трахею дитини, а в стравохід. Хлопець опинився у реанімації у комі. Врятувати пацієнта не вдалося.

Завідувач лікарні визнав свою вину, анестезіолог – ні. Перший повідомив про готовність відшкодувати моральну шкоду, остання заявила лише, що все виконувала за вказівками старшого лікаря, додавши, що лікарня не має відповідних матеріально-технічних умов. Експерти встановили, що фахівці не виконали свої обов’язки належним чином. Суд встановив запобіжний захід у формі позбавлення волі на 2 роки та заборони обіймати посади у медичних закладах. Проте з  часом лікарів вирішили відпустити на волю.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності