Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

На Майдані у Порошенка вимагали звільнити Ярему

Минулого тижня на Майдані Незалежності в Києві відбулася мирна акція протесту проти генерального прокурора Віталія Яреми.

Громадськість обурює той факт, що з рахунків колишнього голови Нацбанку Сергія Арбузова та його дружини був знятий арешт.

Серед інших головних претензій до Віталія Яреми, названих у ході акції – невиконання закону про очищення влади і затягування розслідування розстрілів 18–20 лютого 2014 року.

За словами активістів, вони чекають 2 грудня, коли буде відомо ім’я голови профільного комітету парламенту, щоб громадськість могла надати необхідні документи. Активісти сподіваються, що далі у Верховній Раді буде ініційовано питання про відставку Віталія Яреми.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також народне віче прийняло звернення до президента щодо звільнення Віталія Яреми з посади генпрокурора за «тотальний безкарний розгул бандитизму і корупції в Україні».

«Президенту України П. Порошенку, голові Верховної Ради Ст. Гройсману! Ми, громадяни України, активісти Майдану, представники громадських організацій та ініціатив з усієї України, присутні на народному віче у Києві на Майдані 30 листопада 2014 року, звертаємося до вас з вимогою. За бездіяльність, невідповідність компетенції займаній посаді, моральну етику генерального прокурора України, яка призвела до тотального безкарного розгулу бандитизму і корупції в Україні… і гальмування проведення люстрації в органах прокуратури та судах України, звільнити з займаної посади генерального прокурора Віталія Ярему», – зачитав резолюцію координатор Координаційної ради Майдану Андрій Хома.
Зі слів протестувальників розміри хабарництва в прокуратурі часів Віталія Яреми зросли до небачених обсягів.
За чутками, новим генпрокурором України може стати Святослав Олійник, нинішній заступник губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського, чия команда останнім часом активно і жорстко критикує Ярему.

Раніше Олійник був народним депутатом і головним прокурором Дніпропетровська. Як кажуть у навколопрезидентських колах, зараз йдуть переговори з узгодження кандидатури Олійника на посаду генпрокурора замість Віталія Яреми.

Іван Луйко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності