Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

На Прикарпатті п’яний дебошир погрожував водіям маршруток зброєю

Минулого тижня Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо чоловіка, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України (Хуліганство).

В судовому порядку встановлено, що 18 жовтня 2014 року приблизно в 09.55 год. обвинувачений перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на автомобілі марки SHEVROLET EVANDA приїхав на автобусну зупинку, яка розташована по вул. Соборній в м. Надвірна, Івано-Франківської області. В той час на зупинці здійснювалася посадка – висадка пасажирів з маршрутного транспорту двох автобусів. Зупинившись на зупинці обвинувачений підійшов до маршрутного автобуса марки КАRSAN J9 ОР 2201 та безпричинно наніс удар рукою в голову водію.

Після цього обвинувачений направився до іншого маршрутного автобусу марки КАRSAN J9 ОР 2201 під керуванням іншого водія і почав виражатись в адресу водія нецензурною лайкою, голосно кричати та намагався відчинити двері автобуса зі сторони водія та при цьому наніс декілька ударів руками по вітровому склі автобуса. Водій, побоюючись за своє здоровя та здоровя пасажирів, з метою уникнення продовження конфлікту та можливих негативних наслідків поїхав у напрямку центру м. Надвірна. Після цього обвинувачений, повернувся до свого автомобіля, на якому почав наздоганяти автобус, рухаючись по проїзній частині дороги вул. Соборна в м. Надвірна. Діючи з особливою зухвалістю, виїхав автомобілем на смугу зустрічного руху, створивши небезпеку для інших учасників дорожнього руху, та порівнявшись із автобусом під керуванням водія почав виконувати маневр вправо, притискаючи маршрутний автобус до правої обочини дороги, створивши аварійну ситуацію та з автомобіля почав демонструвати девятизарядний револьвер марки ALFA mod. 440 для залякування водія. Після цього швидко виконав обгін автобуса і різко зупинив свій автомобіль на правій смузі руху, чим перешкодив подальший рух маршрутного автобуса, в результаті чого водій автобуса, не змінюючи рух був змушений різко зупинити автобус на проїзній частині, уникнувши цим самим можливої ДТП. Далі обвинувачений, підійшов до автобуса та умисно наніс декілька ударів руками по вітровому склу автобуса, внаслідок чого розбив дане скло та бокове дзеркало заднього виду, чим завдав матеріальних збитків на загальну суму 2300 грн. Після вчинення хуліганських дій обвинувачений покинув місце вчинення злочину.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину при обставинах, викладених в обвинувальному акті визнав повністю та пояснив, просить його суворо не карати, у вчиненому щиро розкаюється та обіцяє стати на шлях виправлення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На підставі вищевикладеного, суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України (Хуліганство) та призначив покарання у виді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (одна тисяча сімсот гривень).

Також речовий доказ: автомобіль марки SHEVROLET EVANDA, який передано на відповідальне зберігання після вступу вироку в законну силу повернути власнику.

Речовий доказ: девятизарядний револьвер марки ALFA mod. 440, який знаходиться в кімнаті зберігання речових доказів Надвірнянського РВ УМВС повернути обвинуваченому.

Після вступу вироку в законну силу заставу в розмірі 60900 грн. (шістдесят тисяч девятсот гривень), яка внесена на депозитний рахунок ТУ ДСА України в Івано-Франківській області, розрахунковий рахунок 37316005000355, код 26289647, банк одержувача ГУ ДКСУ в Івано-Франківській області, МФО 836014 повернути заставодавцю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності