Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На Прикарпатті запрацював осередок Партії розвитку України

2-2У суботу, 21 червня 2014 року, в Києві відбувся з’їзд Партії розвитку України. 745 делегатів представляли усі області України.
З кінця квітня на численних засіданнях ініціативних груп в Києві й інших містах йшли серйозні дискусії про статутні принципи і платформу нової партії. У нашому регіоні в ініціативній групі активно працювали громадський діяч Микола Кучернюк та Володимир Клюс, якого обрали членом політичної Ради партії.
«Партія розвитку України вважає встановлення миру першочерговим завданням влади й усіх політичних сил. Ми хочемо об’єднувати людей, які хочуть жити в новій Україні. Той, хто захоче бути з нами, повинні розділяти наші цінності: єдина країна, боротьба з корупцією, економічне процвітання. Ми побудуємо комфортну країну, де кожній людині, незалежно, де вона живе: у Львові, Луганську, Сумах, Одесі, Чернігові, Запоріжжі, буде комфортно жити, вчитися, вести бізнес, говорити на рідній мові, вивчати історію своєї землі. Україна буде єдиною. Це – шлях нашого розвитку і процвітання», – зая­вив один з ініціаторів створення партії Сергій Ларін, відповідаючи на питання журналістів.

Перше і головне, про що заявили відразу – вождизму в партії не буде.

«Ми проти того, щоб в партії існував «вождизм», культ одного лідера. Для цього в партії буде декілька керівних структур – національний комітет, який очолив Юрій Мирошниченко, національний виконком, яким керую я, і політрада Партії розвитку України. Ці три ланки і визначатимуть політику партії», – повідомив Сергій Ларін, пояснюючи журналістам, в чому відмінність нової політичної сили від інших партій. Статутом також передбачено проведення праймериз серед однопартійців.

«Місцеві партійні керівники, кандидати в депутати, мери, перш ніж бути затвердженими від нашої партії, повинні пройти праймериз. І тільки після отримання підтримки їх кандидатури затверджуватимуться найвищим партійним органом», – підкреслив Голова виконкому Партії розвитку України.
Стати стартовим майданчиком для ініціативних людей з різних куточків України і різних вікових категорій – таке завдання ставить перед собою партійне керівництво.

Партія розвитку України збирається брати участь в перевиборах у Верховну Раду, більше того, розраховує на перемогу.
«Ми підтримуємо ідею проведення перевиборів до парламенту. Я упевнений, що Партія розвитку України переможе в них і створить потужну фракцію у Верховній Раді, яка стане наріжним каменем нової парламентської більшості. Також ми братимемо участь у виборах місцевих рівнів», – відзначив Юрій Мирошниченко.
В той же час дострокові парламентські вибори прийнятні тільки після припинення протистояння на Сході України і конституційної реформи. «Без забезпечення умов для безпечного голосування на Донбасі Україну чекає ще більший розкол», – відзначається в заяві партії, прийнятій на з’їзді.
«Наразі основним завданням є створення потужної команди, що зможе гідно представити інтереси Прикарпаття та втілити в життя ідеї та прагнення нової політичної сили, яка стане не просто фасадом об’єднання за регіональними інтересами, а реальним інструментом для знищення корупції та розроблення плану економічного розвитку, створення нових робочих місць і підвищення якості життя людей» – Володимир Клюс, координатор даної політичної сили на Прикарпатті.
Відразу після повернення із з’їзду партійці починають підготовку до своєї обласної конференції, на якій офіційно будуть обрані майбутні члени Національного комітету Партії розвитку – голова обласної організації і три його заступники.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Як і в Україні, в цілому, так і в Івано-Франківську, першочерговим кроком має відбутися заміна влади на місцях. Вже впродовж декількох років ми спостерігаємо розруху, бездіяльність і свавілля корупції на теренах нашого міста. Всі ці кризові явища стали наслідком неефективної роботи людей, які мали безпосереднє відношення до міської ради, мерії та підзвітних їм служб. Якщо ми, в дійсності, прагнемо розвитку і подальших ефективних змін, ми і громада загалом, маємо дати відповідну оцінку дій теперішніх очільників і провести повну люстрацію всіх виборних рад та посад шляхом волевиявлення під час планових або позачергових виборів до місцевих рад.» – розповів Микола Кучернюк, делегат з’їзду партії розвитку України.

Взагалі, тема миру й єдності країни звучала рефреном в кожному виступі. Недаремно заява, прийнята делегатами, так і починається: «Про суспільно-політичну кризу в Україні: Зупинити війну. Забезпечити світ і єдність заради майбутнього України». У ній, зокрема, йдеться: «Україна виявилася на межі катастрофи, уперше за роки незалежності на її землю прийшла війна, гинуть сотні людей, десятки тисяч стали біженцями. В результаті незграбної політики тимчасової влади був створений грунт для зовнішньої агресії. Україна втратила Крим. Антиукраїнські сили виступили організаторами й активними учасниками озброєних зіткнень на нашій території. Ситуація на Сході стає практично неконтрольованою».

Партія розвитку Україна закликала усі сторони конфлікту негайно зупинити кровопролиття і почати переговори про довгострокове врегулювання кризи. Делегати з’їзду відзначили необхідність владі України і Росії відновити нормальний режим контролю на українсько-російському кордоні. Партія розвитку також вимагає невідкладно розробити програму інфраструктурного і соціально-економічного відновлення регіонів, постраждалих в результаті бойових дій.

Ірина М.(R)

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності