Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На Прикарпатті завершилась VІІІ Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої

Сьогодні, у першу неділю серпня, завершилась VІІІ Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос. Кульмінацією прощі стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.DEM_1049hdtjtjtjej
Княжий Крилос радо прийняв Предстоятеля УГКЦ, а багатотисячний люд тепло привітав його гучними оваціями та щирою спільною молитвою.

Співслужили нашому Патріарху митрополити та єпископи, серед них Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин, Архієпископ і Митрополит Львівський Владика Ігор Возьняк, Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Владика Василь Семенюк, єпарх Чернівецький Владика Йосафат Мощич, єпарх Стрийський Владика Тарас Сеньків, екзарх Лукьций Владика Йосафат Говера, екзарх Харківський Владика Василій Тучапець.DEM_1019hshrh

В часі проповіді Патріарх Святослав звернувся до слухачів, роздумуючи над уривком Євангелія про двох сліпців, яких оздоровив наш Божественний Спаситель.

На завершення Божественної Літургії Блаженніший Святослав закликав присутніх прочан помолитись Символ Віри, в наміренні Святішого Отця Папи Франциска, а опісля уділив всім повний відпуст.

Духовенство подякувало усім, хто спричинився до проведення VІІІ Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, а також дітям, молоді, владі, духовенству, які своїми активними діями зробили можливим урочистості сьогоднішнього дня. Не забули й подякувати усім присутнім, які протягом цих двох днів молилися та просили Божого благословення для Батьківщини нашої України.

Завершилось богослужіння спільним виконанням гімну «Боже Великий, Єдиний» в наміренні кращої долі Батьківщини-України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності