Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

На Прикарпатті зник підсудний, обвинувачений у розповсюдженні дитячого порно

Десятки, сотні експертиз, аналізів, проведених поліцією та прокуратурою, надзвичайно важка робота кіберполіцейських, кілька томів грубезної кримінальної справи, і в результаті чоловік, що заробляв чималі кошти на розповсюдженні дитячої порнографії, а можливо і не тільки, опинився на лаві підсудних у Тисменицькому районному суді.

Здавалося б, із залізною доказовою базою, домашнім арештом усе незабаром мало б завершитися логічним вироком згідно чинного законодавства.
Але на саму Страсну п’ятницю, 6 квітня ц.р., черговий по кримінальних справах суддя за відсутності представника прокуратури без видимих підстав прийняв рішення звільнити з під домашнього арешту підсудного.
В результаті вже в четвер, 17 травня, обвинувачений у розповсюдженні дитячої порнографії не з’явився на чергове судове засідання по своїй справі. Його адвокат на запитання судді і прокурора повідомив, що востаннє розмовляв зі своїм підзахисним напередодні, а сьогодні той увесь день знаходиться «поза межами досяжності».
Зі слів правоохоронців дитяча порнографія в світі приносить шалені заробітки, які не поступаються наркоторгівлі. То чому звільнений 6 квітня, як кажуть у прокуратурі, доволі фаховим суддею, з під домашнього арешту обвинувачений не міг напередодні суду гайнути кудись, скажімо, на сонячні острови Карибського басейну чи деінде, відкіля нема екстрадиції?33049113_966562253524018_4920828358415089664_n

31705081_958176931029217_3962248222667177984_n
Тому на судовому засіданні у четвер активісти Сергій Чирва та Андрій Марков, які вирішили взяти під громадський контроль розгляд у суді цієї резонансної кримінальної справи, після того як стало відомо про зняття домашнього арешту з підсудного, запитали голову Тисменицького районного суду, яким чином черговий суддя зважився на таке рішення за відсутності прокурора і його згоди? На що одержали відповідь, що згідно документів у справі, прокуратура була запрошена на те засідання. А чому прокурор не з’явився, Суд не знає. Присутній у залі прокурор відразу заперечив судді, заявивши, що ніхто прокуратуру не попереджав, коли розглядалося питання про скасування домашнього арешту для обвинуваченого.
За відсутності у Суді підсудного слухання справи було вирішено перенести, але чи знайдеться тепер зниклий обвинувачений у розповсюджуванні дитячої порнографії?

За інформацією активіста Сергія Чирви правоохоронці ведуть спостереження за домом підсудного, але поки той дома не з’являвся.

Цікаво, що в акціях протесту проти звільнення з під домашнього арешту особи звинуваченої в розповсюдженні дитячого порно під стінами обласної прокуратури та Тисменицького районного суду, запрошеннями на котрі майоріли всі соцмережі, увесь цей час впродовж кількох тижнів чомусь зголошувалися і приходили тільки чоловіки…

31766278_1487458231383470_7344977564647030784_o

У свою чергу Редакція «ЗЛ» обіцяє стежити за ходом цієї резонансної справи та повідомляти про її перебіг своїх читачів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності