Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

На суддю відкрили кримінальне провадження за скаргою журналістів

Суддя винесла попередження людям, які шуміли на судовому засіданні. Виявилося, що то були представники медіа. Щоб помститися, вони поскаржились у поліцію, а там відкрили кримінальне провадження через перешкоджання професійній діяльності.

Лілія Букіна з Дніпропетровського окружного адміністративного суду дізналася про те, що на адресу суду надійшов лист із поліції, в якому її повідомляють про відкриття кримінального провадження через перешкоджання роботі журналістів і незаконну відмову в доступі до інформації.

Суд розглядав позов підприємства проти Кам’янської міської ради про визнання протиправним і скасування рішення. Справою зацікавилася місцева громадська організація. Активісти прийшли на засідання, пред’явивши посвідчення журналістів, але через те, що порушувати дисципліну, дістали від судді попередження.

Л.Букіна вважає, що ніхто не просив у представників громадської організації пред’явити посвідчення журналіста, необхідно було лише показати документ, який посвідчує особу. Попередження гості дістали зовсім не тому, що працюють у ЗМІ, а тому, що погано поводились.900524

ФОТОілюстративне

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Усю цю історію з кримінальним провадженням проти неї законниця вважає тиском на суд і повідомила про це Вищу раду правосуддя (№2042/0/6-19), попросивши вжити передбачених законодавством заходів для захисту її авторитету та незалежності.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності