Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

На священика УГКЦ в Бельгії напала африканка, вигукуючи ім’я Мухаммеда та обіцяючи перетворити церкву в мечеть (фото)

Священник Іван Данчевський, настоятель української греко-католицької громади Різдва Івана Хрестителя у місті Ґент (Бельгія), повідомив на своїй Facebook-сторінці про напад на нього невідомої жінки цієї неділі, 26 липня.

Це все відбувалось дуже швидко, — розповів деталі інциденту о. Іван. — Після завершення літургії я повертався до будинку, де мешкаю. Він одразу при церкві. Коли витягнув ключі, щоб відчинити двері, до мене підбігла невідома мені жінка і намагалась відібрати ключі та потрапити до будинку. Їй це, очевидно, не вдалося, вона почала кричати, що цей будинок її, що храм скоро стане мечеттю”.

ФОТО: нападниця з Генту

За словами священнослужителя, жінка була дуже агресивною, згадувала пророка Мухаммеда. “Оскільки я повернувся до храму, то вона в нього не заходила. Я стояв у дверях, намагався її заспокоїти, але у відповідь чув тільки щось арабською”, — розповідає о. Іван.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: ЗІЗНАННЯ І КАЯТТЯ У ПІДПАЛІ СОБОРУ У НАНТІ ДОЗВОЛИТЬ АФРИКАНЦЮ УНИКНУТИ ПОКАРАННЯ

Священник викликав поліцію. І коли вона прибула, то не виявила у нападниці посвідчення особи. Вона намагалася втекти, але її затримали і відвезли у відділок.

ФОТО: затримання нападниці з Генту

Не знаю, чи це людина з порушеною психікою, чи релігійна фанатичка, а можливо провокація”, — зауважує священник. Він також припускає, що агресію в жінки викликало те, що він був одягнутий у підрясник.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами парафіян, вони зауважили цю жінку, ще коли йшли до храму і коли з нього виходили, але вона поводилися не агресивно, хоч і підозріло.

Отець Іван на парафії вже два роки, як була заснована ця громада.

Поки це перша така ситуація в Генті зі слів священика.

“Ми служимо в одному храмі разом з бельгійською римо-католицькою спільнотою. Вони мають першу літургію о 9:30, а ми о 11:00. Я живу одразу біля храму. Район, у якому є храм, переважно є мусульманським. Але з усіма маю хороші стосунки. Вони всі знають, що я є українським священником”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО ілюстративні

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності