Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На Тернопільщині батьки бояться антиполіомієлітної вакцини

Жителям області нагадують про необхідність щеплення дітей від поліомієліту. Стартував другий етап вакцинації. Він триватиме два тижні. Імунізацією планують охопити усіх дітей до шести років.

Вакцини в області достатньо, – ​кажуть у санепідслужбі. Щепленню підлягають діти, яким ще не виповнилося шести років.
«У другому турі вакцинацію від поліомієліту проходитимуть діти віком від двох місяців до 5 років 11 місяців 29 днів. Вакцинації підлягають діти, які ще не отримали жодного щеплення поліомієлітною вакциною. За перший етап імунізації щепленням охопили сімдесят відсотків дітей від двох місяців до майже шести років. Можна сказати, що перший тур пройшов вдало. Ніяких ускладнень чи наслідків немає. Проте лікарі зіткнулися з таким явищем як відмови батьків від щеплення. Думаю, це сталося через недостатню поінформованість населення», – ​розповідає лікар-епідеміолог Марія Павельєва.

Лікарі наголошують: поліомієліт – ​серйозне інфекційне захворювання, яке може призвести до інвалідності і смерті. Вакцинація – ​єдиний спосіб вберегтися.

Зазначимо, що питання з вакцинуванням проти поліомієліту на Прикарпатті просувається набагато краще, адже тут батьки поінформовані, що пропонована французька вакцина є однією з кращих у світі і не рівняється з усілякими там індійськими, сирійськими чи іншими азіатськими виробниками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності