Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

НА ЗАХОДІ ТЕЖ ВМІЮТЬ МІЛЬЯРДИ СПИСУВАТИ

В суботу ввечері в Парижі завершилося погодження і схвалення глобальної кліматичної угоди, виконання якої буде обов’язковим для всіх країн світу.

Ключові параметри угоди такі:

– якомога швидше має розпочатися скорочення викидів парникових газів, в другій половині 21 сторіччя має бути досягнуто паритет між викидами та усуненням парникових газів з атмосфери;

– підвищення глобальної температури має лишатися «із запасом нижче за 2 градуси за Цельсієм», при цьому сторони будуть докладати зусиль для того, щоби наблизитися до показника в 1.5 градуси;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– досягнутий прогрес буду переглядатися кожні п’ять років;

– $100 млрд. на рік до 2020 року буде виділятися для фінансування кліматичних зусиль країн, які розвиваються, сторони також беруть зобов’язання для подальшого фінансування.

Головуючий групи найменш розвинутих країн Гіза Гаспар заявив, що умови угоди – ​найкращі, на які можна було сподіватися.

ВВС пропонує порівняти графіки очікуваного потепління наприкінці сторіччя за умови, якщо угода буде виконана, та без її виконання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Піовідомляється, що угоду підтримали всі країни, включно з тим, які досі не мали наміру брати участь у кліматичних угодах – ​зокрема, Венесуела.

Загалом частина вчених вважає усе це боротьбою з вітряками, а отже елементарним відмиванням і списанням сотень мільярдів доларів.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності