Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

НА ЗАКУПИ ЗБРОЇ ДО КАЛУША?

Надзвичайна подія трапилася пізно ввечері 8 травня у Калуші біля розважального центру «Радіус» на вулиці Богдана Хмельницького: правоохоронці затримали місцевого жителя, з автівки якого вилучили арсенал зброї.

На місце події приїжджали фахівці експертно-криміналістичного центру УМВС з Івано-Франківська. За неофіційною інформацією, у сірому «Фольксвагені» військового офіцера було 11 гранатометів. Вдома у військового вилучили близько 4000 патронів. У неофіційній розмові правоохоронці стверджують, що з такою кількістю зброї кілька людей могли захопити Калуш.

Детальніше ж про все згодом повідомив очільник прикарпатської міліції.

Виявляється, що операцію із затримання 25-річного командира взводу Нацгвардії правоохоронці проводили спільно з Службою безпеки та Нацгвардією. Чоловік три роки служив за контрактом у військовій частині 1241, що у Франківську та вже встиг чотири рази побувати на ротації у зоні АТО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Молодика затримали у Калуші разом з двома його знайомими та вони до торгівлі зброї відношення не мають. Нацгвардійця ж затримали на гарячому – оперативники провели так звану контрольну закупку і придбали у нього гранату Ф‑1. Під час обшуку у його авто та за місцем його проживання було вилучено цілий арсенал зброї:

«А саме, одинадцять ручних протитанкових гранатометів, 18 гранат Ф‑1, 14 гранат РГД‑5, осколкові снаряди, заряди до гранатометів, близько чотирьох тисяч патронів різного калібру, інші вибухові пристрої та вибухові речовини. Вказаного військовослужбовця затримано за статтею 208 ККУ, на даний момент йому оголошується підозра у вчиненні злочину, передбаченого статтею 263 ч. 1 ККУ. Йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі. Наразі він перебуває у слідчому ізоляторі», – зазначає начальник УМВС в області Віктор Шкутов.

Зі слів Шкутова, є кілька версій походження зброї і одна з них – чоловік привіз її із зони АТО. Також військового перевіряють на причетність до інших справ із незаконного обігу зброї.

При затриманні вояка спротиву не чинив, тим не менш намагався втекти на автівці. Та все ж був заблокований машинами силовиків. Затриманий офіцер родом із Коломиї, а у Калуші служив та орендував квартиру. Проживав у місті сам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Варто зауважити, правоохороці вийшли на торговця зброєю «завдяки» обстрілу ресторанно-відпочинкового комплексу «Святослав», що у селі Вістова Калуського району, що належить екс-нардепу від Партії регіонів Володимиру Личуку (про це «ЗЛ» повідомляла у минулому номері).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності