Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Нардеп місяць прожив на мінімальну пенсію, – не помер, але…

Більше тисячі громадян крихітної Латвії отримують пенсію в 64 євро, прозвучало в ефірі дискусійною передачі “Точки над i” на LTV7. Депутат Кекавському думи Гатіс Ліціс в якості експерименту сам спробував прожити місяць на ці гроші.

Гатіс Ліціс розповів, що до ідеї проведення такого експерименту він прийшов випадково – інформацію про мінімальні пенсії в Латвії побачив у соцмережах. Пізніше він з’ясував у Державному агентстві зайнятості, що 20 тис. осіб отримують пенсію до 100 євро, а 25 тис. чоловік – до 200 євро.38a6567f5f19238c4fcfd6dbb97e17d61a9b49ec

Він відразу повідомив, що його експеримент був не зовсім чистим, оскільки він живе в своєму будинку, не платить за рахунками і не купує воду. Харчуватися повноцінно не виходило. Ліціс отримував вуглеводи з макаронів і рису, яких міг їсти достатньо. Але його добова норма м’яса була обмежена 150 грамами. Овочі та фрукти він дозволити собі не міг – надто дорого. У підсумку за місяць він схуд на 8 кг.

Але ж це були тільки витрати за їжу. Але ж люди ще якось платять за тепло, дрова купують, але ж є й інші витрати“, – сказав депутат.

Ліціс визнав, що наслідків для здоров’я у його експерименту не було, оскільки він так прожив всього місяць.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності