Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Наркоманів лікуватимуть за допомогою віртуальної реальності

Дослідники Х’юстонського університету розробили віртуальну “героїнову печеру”, яка повністю відтворює атмосферу, в якій вживають наркотики. Один з керівників проекту Патрік Бордник, вважає, що така програма допоможе наркозалежним під час курсу реабілітації.

“У звичайній терапії використовуються рольові ігри за участю пацієнта, але вони малоефективні. Пацієнт знає, що він знаходиться в кабінеті лікаря і ніяких наркотиків тут немає”, – пояснив Бордник.

На думку дослідника, віртуальна симуляція умов, при яких пацієнт зазвичай вживає наркотики, дозволить краще вивчити його поведінку і ефективніше боротися із залежністю.

“Героїнову печеру” вдалося створити з допомогою 8 інфрачервоних камер, які проектують у віртуальну реальність 3D-аватари і створюють середовище, з яким пацієнт може взаємодіяти. Програма надає середовищу виду вечірки, на якій люди вживають наркотики. Розробники намагалися зробити атмосферу максимально реалістичною: на столі розкидані скручені купюри, поруч з ними – запальничка, а також відкрита коробка піци.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розробка вже дала певні результати. Попередні дослідження впливу віртуальної реальності на тютюнозалежних показали, що курцям стало легше утримуватися від згубної звички після такого курсу лікування.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності