Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Наступну сесію ПА НАТО можуть провести в Україні, – ВР ухвалила проект постанови

Депутати ухвалили в цілому проект постанови про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору в Україні. Відповідне рішення підтримали 322 народних депутатів України.NATO1

Проект Постанови №2417 про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про проведення у 2020 році весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору» передбачає утворити Організаційний комітет з підготовки і проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору, який має розробити відповідний план заходів.

Як стверджують автори проекту, проведення в м. Києві сесії ПА НАТО сприятиме підвищенню авторитету України як у світі загалом, так й на євроатлантичному просторі зокрема, особливо з урахуванням прагнень нашої держави щодо набуття членства в Північноатлантичному альянсі. Очікується прибуття до 600 іноземних гостей.

Нагадаємо, військовий комітет НАТО запланував засідання в Україні на березень 2020 року. Воно відбудеться на базі Національної академії сухопутних військ.

30 і 31 жовтня генсек Альянсу Єнс Столтенберг і посли країн-членів НАТО перебували з офіційним візитом в Україні. Під час візиту Столтенберг заявив, що у відносинах України з Альянсом буде запущена нова ініціатива, яка має об’єднати усі чинні формати співпраці. А президент України Володимир Зеленський заявив, що НАТО слід розглянути можливість приєднання України до Програми розширених можливостей Альянсу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент також повідомив про перехід на новий формат у практичній співпраці між Україною та НАТО.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності