Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Навіть ОБСЄ зафіксувало, як бойовики стріляють на вже розведеній ділянці біля Петрівського

Камери спостерігачів місії ОБСЄ зафіксували стрілянину з боку бойовиків на ділянці розведення №3 біля Петрівського і Богданівки. Там розводять війська, щоб добитись режиму тиші.

Бойовики стріляли з великокаліберного кулемету з боку н.п. Петрівське 20 листопада. Про це навіть йдеться в звіті спостерігачів місії ОБСЄ, яке за останні роки складно було назвати лояльним до України…21 (34)

Зазначається, що 20 листопада близько 10:52 спостерігачі почули 3 черги з великокаліберних кулеметів в 2 кілометрах на північ від Петрівського. В штабі ООС зазначають, що це ділянка непідконтрольна українським військовим.

Крім того, того ж дня неподалік Богданівки патруль СММ фіксував ще й обстріли неподалік Петрівського, але вже за межами ділянки розведення.

Нагадаємо, 21 листопада Міноборони України повідомили, що бойовики розміщують в залишених окопах на ділянках розведення несправну техніку. А спостерігачі місії ОБСЄ бачили біля Петрівського саперів бойовиків.1439283483_1943754807

Для довідки:
Спочатку розведення спочатку планували на 7 жовтня. Але бойовики неодноразово відкривали вогонь в цьому напрямку. Пізніше президент України заявив, що 4 листопада планується розведення військ біля Петрівського. Але й тоді бойовики знову порушили режим припинення вогню. Місія ОБСЄ знову зафіксувала обстріли бойовиків на тій ділянці 30 жовтня. Через це розведення сил в районі Петрівського відтермінували. Але дані у ОБСЄ і штаба ООС відрізнялись. Останні заявляють, що востаннє на цій ділянці стріляли 29 жовтня.
Трохи згодом розведення сил і засобів біля Богданівки і Петрівського все ж запланували на 8 листопада листопада о 12:00. На ділянці розведення побували і журналісти Вільного радіо. Через півтори години очікування, члени командування ООС заявили, що бойовики відмовились розводити війська в цей день. Наступного дня відвід військ на третій ділянці (біля Богданівки) все ж таки розпочався. Практичне розведення завершилось 11 листопада. Станом на 22 листопада завершено розмінування територій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності