Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Названо умови скасування воєнного стану

Президент Петро Порошенко заявив, що закон про воєнний стан буде зупинено після деескалації біля українських кордонів. Для цього агресор має прибрати свої війська та кораблі.

Про це Порошенко розповів в інтерв’ю France 24, передає офіційний сайт Президента. Глава держави зазанчив, що РФ повинна припинити порушувати міжнародне право, забрати свої війська, які перебувають на українсько-російському кордоні, прибрати з Азовського моря велику кількість військових кораблів. Адже саме через це, за словами Порошенка, в українських прикордонних областях з Росією був запроваджений воєнний стан. «І ми будемо раді зупинити закон про воєнних стан, коли відбудеться деескалація ситуації», – підсумував Президент.2238587

Нагадаємо, за результатами засідання Воєнного кабінету, президент Порошенко подав до Верховної Ради законопроект про запровадження воєнного стану. Депутати схвалили законопроект і глава держави підписав його. Воєнний стан запроваджено до 26 грудня в 10 областях, що межують з Росією, а також з лінією розмежування ОРДЛО й адмінкордоном з незаконно анексованим Кримом.

Пізніше були опубліковані докази порушення Росією морського права, а президент Порошенко висловив сподівання, що країни-члени НАТО «готові перемістити військово-морські кораблі до Азовського моря, аби допомогти Україні».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності