Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Невідомо, коли скінчиться війна, а гроші на розмінування рахують вже

Розмінування території всього Донбасу може коштувати більше 800 млн доларів. Це попередні підрахунки, точну вартість можна буде встановити після повного звільнення окупованих територій. Про це повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш в ефірі американського «Радіо Свобода», мабуть, з прихованим натяком на те в кого уряд України проси

Для порівняння чиновник навів Хорватію, яка за площею займає близько 50 тисяч квадратних кілометрів і за 20 років витратила більше 800 млн доларів на розмінування своєї території.

Також Черниш зазначив, що потрібно створити урядовий орган, який займатиметься координацією заходів з розмінування і обережним поводженням з боєприпасами. Він уточнив, що розмінування – це не тільки знищення мін або залишків боєприпасів, а й навчання місцевого населення безпечно поводитися з боєприпасами, щоб не відбувалося трагедій. Він вказав на те, що в зоні бойових дій живе кілька сотень тисяч мирного населення. Тому необхідно маркувати територію, а також допомагати постраждалим.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності