Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Незалежна Україна потрібна Польщі і Китаю

Незалежна і стабільна Україна є в інтересах як Польщі, так і Китаю, – переконував під час лекції в Китайській академії суспільних наук міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський. Глава польської дипломатії перебуває з офіційним візитом у Китаї.
Як повідомляє кореспондент Польського радіо, міністр Вітольд Ващиковський частину своєї промови присвятив ідеї нового Шовкового шляху. У цьому контексті він зазначив, що міст між Європою і Азією повинен бути заснований на твердих опорах.
На його думку, тертя між Україною і Росією можуть негативно впливати на так звану ініціативу: «Поясу і шляху». Керівник польської дипломатії переконував, що саме Україна може відіграти важливу роль моста між Польщею, країнами Балтії та Китаєм. Міністр Ващиковський вважає, що включення України в реалізацію програми нового Шовкового шляху дозволить зміцнити економічні відносини цієї країни, як з Європою, так і Азією.
Раніше глава польської дипломатії говорив про відносини ЄС з Росією. За словами міністра Ващиковського, це Кремль відкидає пропозиції співпраці, хоча ЄС, як і раніше, готовий відновити діалог з Москвою.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності