Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

НЕЗАЛЕЖНЕ ЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ?

В Україні давно подейкують, що славнозвісні ЗНО не можливо здати з допомогою грошей, а потім уточнюють: малих грошей…

Такий натяк на корупцію, де це здавалося б цілком не можливим, має право на існування, адже багато досвідчених педагогів з різноманітних ВНЗ зізнаються, що вони самі навряд чи змогли б скласти іспити ЗНО, адже декотрі зазначені в тестових завданнях за «правильні» відповіді, підлягають значним сумнівам у фахівців, а на інші запитання подається відразу два варіанти правильних відповідей, коли вимагається обрати лиш одну, і таке подібне. Та не зважаючи на такі явно складні навіть для відмінників перепони, тестові завдання якось примудряються здавати навіть ті, хто не виділявся особливими знаннями у школі. Тому причин для чуток вистачає.

Тож наприкінці минулого тижня у помешканнях директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, Богдана Томенчука, та його сина, як уже колишнього працівника даної установи, представники правоохоронних органів зі столиці провели багатогодинний обшук.

На думку Томенчука-старшого слідчі з Києва шукали підроблені документи ЗНО або гроші. Але нічого не знайшли…
Зазначимо, що саме в Івано-Франківську знаходиться головний сервер Українського центру оцінювання якості освіти, адміндоступ до котрого електронною мережею буцімто здійснюється з Києва. Проте, за інформацією з інформованих джерел, буцімто мав місце несанкціонований доступ до сервера на місці…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що в липні Кабмін відсторонив від виконання своїх обов’язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, якого підозрюють в зловживанні службовим становищем і фальсифікуванні результатів тестування ЗНО, на час проведення розслідування ГПУ.

«За результатами проведених обшуків, як в центрі, так і за місцем проживання певних службових осіб виявлена комп’ютерна техніка, з якої, на думку органів слідства, здійснювалося втручання у систему, виявлені грошові кошти в розмірі $130 тис, певна переписка, яка дає підстави органам досудового слідства підозрювати окремих осіб у здійсненні конкретних корупційних кримінальних правопорушень», – ​повідомив тоді заступник генпрокурора Олег Заліско.

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності