Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

NFC-чіпи імплантують в тіло

Одинадцять жителів Чехії вже вживили в своє тіло NFC-чіп, за допомогою якого вони тепер можуть відкривати замок в двері або розплачуватися в кафе. Цього літа ще близько 10 осіб збирається стати носіями чіпів.

Операціями з імплантації NFC-чіпів займається інститут криптоанархії в празькому районі Голешовіце. Засновниками центру вважається кілька людей з групи Ztohoven, які хочуть поширювати між людьми інформацію за допомогою анонімних, безпечних і незалежних від держави технологій.

Імплантат вже зараз дозволяє оплатити замовлення в кафе біткоінами, відкрити замок в дверях і ввійти в систему комп’ютера. Всього в чіп поміщається 880 байт інформації. При нинішньому використанні задіяний тільки 291 байт. Дані можуть зберігатися до 10 років, перезаписувати їх можна до 100 тисяч разів – за допомогою електромагнітного зчитувача.

Чіп являє собою скляну капсулу розміром 12х2 мм. У тіло він імплантується за допомогою голки. Укол роблять у області між великим і вказівним пальцями, де знаходиться найменше нервів і вистачає тканин. Після процедури повинно пройти два тижні, щоб рана повністю загоїлася і утворилася тканина, яка не дасть капсулі переміщатися. Роздивитись чіп на руці практично неможливо. Коштує процедура з урахуванням вартості чипа – 700 крон (близько 750 грн).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, восени минулого року шведські розробники імплантували учаснику своєї команди мікрочіп, який підтримує платежі в Bitcoin. А в Німеччині, на виставці CeBIT, що минула недавно виробник мікрочіпів Digiwell запропонував учасникам заходу імплантувати в руку NFC-чіп, функціонал якого дозволяє завантажувати на нього контактну інформацію і використовувати як ключ до замків.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності