Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Арешт Новака у Польщі є ударом по друзях Сороса-Байдена: Туску, Порошенку, Гройсману”, – Тарас Боднар

Після виборів президента Польщі і повторної перемоги на них правого-консерватора Анджея Дуди вчора нанесено перший серйозний удар по його опонентам лібералам, а якщо точніше, то по міжнародній групі мільярдера Дж. Сороса.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Президентом Польщі залишається Анджей Дуда – онук вояка УПА, полеглого на Прикарпатті

Вчора Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало групу громадян Польщі причетних до крадіжки та відмивання бюджетних коштів в Україні та Польщі, серед яких колишній посол Польського Сейму від «Платформи обивательської», екс-міністр транспорту Польщі і близький соратник Дональда Туска, чільний діяч «Громадянської платформи» і екс-очільник «УКРАВТОДОРА» часів президенства Петра Порошенка – Славомір Новак.
Новака звинувачують в ряді кримінальних злочинів а саме вимаганні і хабарях.

https://www.facebook.com/zhek.prok/videos/717902295610507/

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ці затримання викликали широкий резонанс в Україні. НАБУ вже заявило, що це їхня спільна спецоперація з польськими колегами і провело обшуки в офісах «УКРАВТОДОР» відразу у Львові та Києві.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: НАБУ СПІЛЬНО З ПРАВООХОРОНЦЯМИ ПОЛЬЩІ ПРОВОДЯТЬ ОБШУКИ… В УКРАВТОДОРІ…

Новаку планують висунути шість звинувачень у районній прокуратурі Варшави. Вони стосуються періоду, коли колишній міністр транспорту Польщі керував Державною службою автомобільних доріг України «Укравтодор».

Прокуратура Польщі повідомляє, що затримання є результатом міжнародного розслідування, проведеного спільною групою прокурорів Польщі та України — Центральним антикорупційним бюро та українським антикорупційним бюро (НАБУ).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Двоє інших людей, заарештованих разом з Новаком – це колишній командир військової частини «Гром» і підприємець з Гданська.

Цікавими видаються зараз коментарі відомого «експерта» з усіх питань та «антикорупційного» діяча «УКРЗАЛІЗНИЦІ» Сергія Лещенка, який зараз намагається заперечити свій зв’язок з Новаком. Про це пише екс-нардеп Ігор Мосійчук і додає: “Хоча, коли ми разом працювали в українському парламенті 8-го скликання і я неодноразово виступав з трибуни щодо корупції в «УКРАВТОДОРІ», Лещенко не просто мовчав, а й захищав польських керівників «УКРАВТОДОРА» і «УКРЗАЛІЗНИЦІ»“.

Арешт Новака у Польщі є ударом по друзях Сороса-Байдена: Туску, Порошенку, Гройсману та іншим“, –  каже політаналітик і громадський діяч Тарас Боднар та запевняє, що найцікавіше буде спостерігати за ліберал-демократичними ставлениками Сороса-Байдена в Україні та Європі у разі перемоги на наступних президентських виборах у США Дональда Трампа, яка, здається, уже не за горами

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності