Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Нове соцопитування українців щодо виборів, – результати дещо неочікувані

Ряд соціологічних служб України – Центр «Соціальний моніторинг», Український інститут соціальних досліджень ім. Яременко (УІСД), Інститут аналізу і прогнозування (ІАП), а також Київський прес-клуб презентували 20 вересня в агентстві «Укрінформ» результати свіжого електорального опитування населення України.

Соцопитування проводилося в 24 областях України та місті Києві з 11 по 18 вересня 2018 року методом прямого інтерв’ю (face-to-face), всього було опитано 2007 респондентів, стандартне відхилення при 95 відсотках достовірності склала 1,34-2,24 відсотка.
Опитування показало, що зростає число тих респондентів, які зібралися брати участь у виборах в наступному році – і президентських, і парламентських (від 70 до 75 відсотків населення України).
Якби вибори президента України відбувалися найближчої неділі, то з числа всіх опитаних респондентів за Юлію Тимошенко проголосували б 13,0%, за Анатолія Гриценка 7,5%, за Петра Порошенка 7,1%, за Вадима Рабиновича 6,4%, за Святослава Вакарчука 6,3%, за Володимира Зеленського 6,2%, за Юрія Бойка 5,5%, за Олега Ляшка 5,4%, інші претенденти на цю посаду набрали б не більше 3% симпатій виборців. Важко з вибором свого кандидата 13,7%, не голосували б за запропонованих більше 12% респондентів.
Визначився пул соціологів і з парламентськими уподобаннями жителів України. Якби вибори до Верховної Ради проходили б у найближчу неділю, то існуючий бар’єр в 5% подолали б, на думку всіх опитаних респондентів, сім політичних сил: «Батьківщина» Юлії Тимошенко (12,6%), «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка ( 7,6%), «блок Петра Порошенка» (6,9%), партія «За життя» Вадима Рабиновича (6,8%), партія «Слуга народу» Володимира Зеленського (6,6%), партія «Опозиційний блок »Юрія Бойка (5,8%) і Радикальна партія Олега Ляшка (5,7%). На порозі п’ятивідсоткового бар’єру також «Самопоміч» Андрія Садового (4,2%).
Поки що не визначились з партійними симпатіями 16% респондентів, а не хочуть поки голосувати трохи більше 13%.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності