Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Нові правила оплати за газ і його доставку

В Україні з січня 2020 роки споживачам газу необхідно буде оплатити дві платіжки: окремо оплатити за використаний газ і окремо за транспортування.

До цього оплату за доставку газу робили в одній платіжці. Ця вимога поширюється на всю територію України, тобто для всіх споживачів газу.
Важливо відзначити, що Кабмін заявив, що опалення для населення впаде ціна на газ на 30%, при цьому тарифи за його доставку в січні виросли майже на 46%. Також наголошується, що в Україні планується підвищення ціни за доставку газу ще на 20%.

Для 44 регіональних газорозподільних компаній з січня тариф становить від 0,28 до 1,99 грн за куб газу на місяць. Найменший тариф – 0,28 грн – встановили для АТ “Київгаз”, найбільший – 2,73 грн – для ТОВ “Спектргаз” (Львів). У Дніпрі, Одесі та Харкові тариф до 50 копійок, в інших містах – по 1-2 гривні і більше.

З липня тариф виросте і складе від 0,28 до 2,73 грн в залежності від регіону.

Плату за розподіл газу розраховують індивідуально. Для цього: вважають обсяг газу, спожитого протягом попереднього газового року (він триває з 1 жовтня по 30 вересня) цей обсяг множать на тариф на розподіл – виходить річна плата за розподіл газу річна плата ділиться на 12 щомісячних платежів. Вони будуть виплачуватися щомісяця протягом року.
Наприклад, споживач в Києві, який використовував 80 кубометрів газу в рік, ділить цю суму на 12 місяців, перемножує на діючий тариф 0,28 гривень і отримує 1,86 грн (без ПДВ) в місяць.4c28ff325adf9adb3bc7e7b21c39b384

Важливо звернути увагу, що за розподіл газу потрібно заплатити в місяці, в якому надається така послуга – до 20-го числа. При цьому за кожен день прострочення побутовому споживачеві доведеться доплатити компенсацію, рівну розміру самої плати. Фактично виходить подвійний тариф за розподіл. Варто врахувати, що дата оплати – це не дата оплати за квитанцією в банку або онлайн. Вона визначається датою, коли оплата була зарахована на рахунок Оператора ГРМ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За розподіл газу за бажанням можна заплатити наперед, наприклад, за кілька місяців або навіть за рік. За сам газ в інший платіжці потрібно розрахуватися протягом п’яти робочих днів з моменту отримання рахунку.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності