Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Нового губернатора представляли «Хіміку» і самооборонцям

2-5Прикарпаття отримало нового очільника. Новим, пореволюційним, головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації став Андрій Володимирович Троценко.

38-річного губернатора керівництву та держслужбовцям Івано-Франківської ОДА представив 2 березня голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук. Того ж дня своїм Указом №204/2014 від 2 березня 2014 року його призначив на вказану посаду виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов.

Як твердить Wikipedia, Андрій Троценко народився 1 квітня 1975 в Дніпропетровську. В 1976 році переїхав до м. Надвірна Івано-Франківської області. Закінчив Надвірнянську ЗОШ №1 з відзнакою. В 1997-му закінчив Чернівецький університет, економічний факультет, спеціальність «фінанси і кредит».

З 1998 року працював бухгалтером на «Нафтохіміку Прикарпаття». До 2003-го обіймав посаду заступника начальника фінвідділу, був директором Торгового Дому «Нафтогазсервіс».

В 2003 р. розпочав бізнес – створив ТзОВ «Смарагд Прикарпаття» – успішне мильне виробництво з виготовлення господарського мила за модернізованою вітчизняною технологією: до 2006 року були головними постачальниками мила Укрпошті, Укрзалізниці та іншим комерційним і державним компаніям. В 2004-му з 60 працівниками отримали звання «Кращий роботодавець року».
У 2008-му став помічником народного депутата Дмитра Шлемка. Тоді ж був призначений на посаду начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До 2010 здобув в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу другу вищу освіту – інженер-еколог.
В 2010 році залишив посаду та повернувся директором на «Смарагд Прикарпаття». До теперішнього часу працював директором мильного виробництва.

З 2004-го член ВО «Батьківщина». Одружений, має чотирьох дітей. Дружина – асистент на кафедрі англійської філології, кандидат наук.

А.Троценко – голова правління благодійної організації «Екологічний форум Прикарпаття».

Депутат Івано-Франківської обласної ради (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що А.Троценко став першим очільником Прикарпаття, якого виявилось нікому представляти. Поговорюють, звертались і до новоспеченого віце-прем’єра «свободівця» Олександра Сича, і до нардепа від ВО «Батьківщина» Дмитра Шлемка, втім жоден з них не погодився прибути і представити новопризначеного губернатора Івано-Франківщини. Врешті-решт знайшли голову обласної ради Василя Скрипничука.

Знаково, що на представлення першого пореволюційного губернатора завітали ті, хто, власне, оту революцію робив, – бійці самооборони майдану на чолі з одіозним Михайлом Бойчуком, більше відомим як «Хімік». Останній прийшов на церемонію представлення зі своїм нерозлучним автоматом і одразу взявся наводити порядки. Зокрема, зігнав заступників попереднього голови ОДА з середніх рядів зали засідань 223і змусив пересісти на місця з краю, тим самим показавши новому очільнику області, хто в хаті ґазда…

Ярема Ясінський

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності