Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

НОВИЙ ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ ВІЗ ДО ЄС

З 23 червня для України вводяться нові правила оформлення шенгенських віз у зв’язку із запуском Візової інформаційної системи.

Як повідомляє Польське радіо, тепер при поданні документів на отримання шенгенської візи заявники повинні будуть здати свої відбитки пальців та цифрову фотографію.

Біометричні дані заявників будуть зберігатися у системі протягом 59 місяців, після чого заявник знову повинен надати свої біометричні дані.

Під час першого звернення за візою заявник повинен особисто з’явитися у консульство для здачі відбитків пальців. Від цієї процедури звільняються діти до 12 років, особи, у яких зняття відбитків пальців фізично є неможливим, монархи, глави держав та їхні дружини, а також члени офіційних делегацій під час дипломатичних поїздок.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас видання зазначає, що відбитки пальців не будуть використовуватися для встановлення кримінального минулого заявника на батьківщині.

Також ці нові правила вводяться ще для п’яти країн – Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії та Молдови.

До слова, Президент Європейської Ради Дональд Туск вважає, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом, незважаючи на окупацію Криму і частини Донбасу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності