Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Новий швидкісний штраф

Українців штрафуватимуть навіть за невелике перевищення швидкісного режиму.
У Верховній Раді днями зареєстрований законопроект № 4275 від 18.03.2016 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи управління у сфері організації і безпеки дорожнього руху».

Цим документом пропонується посилити відповідальність водіїв за перевищення швидкості руху, істотно знизивши чинний нині так званий «безкарний» ліміт в 20/км до — всього лише 5 км/год. Для цього ініціатори проекту хочуть внести відповідні зміни до частини 1 статті 122 КпАП України. Таким чином, навіть за невелике перевищення швидкості любителям їзди з вітерцем загрожуватиме чималий штраф в 255 грн.

На думку віце-президента «Товариства учасників руху» Віктора Козоріза, подібний підхід щодо притягнення до відповідальності за перевищення швидкості відповідає європейським вимогам до підвищення безпеки дорожнього руху, хоча значна частина вітчизняних водіїв, явно буде проти подібних змін.

«Втім, вони вже давно назріли і, як говорив один із класиків, зволікання з ними смерті подібно. Адже кожен день через відсутність в Україні належного управління і контролю в сфері безпеки дорожнього руху на наших дорогах гине більше десятка чоловік і близько сотні отримують різні травми. Тому, чим швидше буде прийнятий згаданий законопроект і чим швидше він почне працювати, тим швидше вдасться навести порядок на наших дорогах. Законодавці розраховують, що це станеться не раніше 1 січня 2017 року», — заявив Віктор Козоріз.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності