Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Новий склад Єврокомісії починає роботу

Оновлена Єврокомісія покликана вивести ЄС з кризи. Саме цю мету й ставить собі її новий голова Жан-Клод Юнкер.

З 1 листопада нинішнього року приступає до роботи новий склад Європейської комісії на чолі з її президентом Жаном-Клодом Юнкером.

Новий склад Єврокомісії тепер налічуватиме одразу 28 комісарів. 14 з них є представниками ЄНП – тієї ж партії, що і Юнкер.

Нова Єврокомісія покликана вивести ЄС з кризи. Саме так сформулював основні завдання цього органу влади його голова, екс-прем’єр Люксембургу Жан-Клод Юнкер. Виводити Європу з кризи 28 комісарів, серед яких 9 жінок. Основний принцип залишився тим самим – по одній людині від кожної європейської країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За погодженням нового складу комісії в Європарламенті у Юнкера особливих труднощів не виникло. Довелося забракувати лише одну кандидатуру. Із-за претензій парламентаріїв Юнкеру довелося відмовитися від співпраці з екс-прем’єром Словенії Оленкою Братушек. Їй пророкували портфель єврокомісара з енергетики. У підсумку цей пост дістався словаку Марошу Шефковичу.

В комісії залишаться багато старі комісари, вони просто змінять крісла. Так, колишній комісар з енергетики Гюнтер Оттінгер стане комісаром з інформаційної політики.

Термін повноважень нової єврокомісії розрахований до 2019-го року.

comis

США разом з новою Єврокомісією мають намір допомогти Україні

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сполучені Штати мають намір спільно співпрацювати з новим керівництвом Єврокомісії щодо дій Росії в Україні.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Джона Керрі з приводу вступу на посаду нового глави ЄС Жана-Клода Юнкера і всього складу ЕК.

Він нагадав, що “два десятиліття тому лідери США і Євросоюзу домовилися працювати разом для підтримання миру, стабільності та демократії в усьому світі”. “Ми погодилися спільно реагувати на глобальні виклики. Ми вирішили розширювати світову торгівлю, зближувати наші економіки і створювати трансатлантичні мости для людей і ідей”, – сказав Керрі.

За його словами, в даний час перед партнерами стоять нові завдання, однак домовленості залишилися колишніми.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Сьогодні ми стикаємося з серйозними загрозами для світу і стабільності з боку вірусу Ебола, спалах якого сталася в Західній Африці, угруповання “Ісламська держава” на Близькому Сході і дій Росії в Україні. З цими кризами ми будемо боротися разом”, – повідомив Керрі.

Нагадаємо, що новий склад Єврокомісії на чолі з президентом Жаном-Клодом Юнкером був остаточно затверджений 22 жовтня. За таке рішення проголосували 423 депутати Європарламенту.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності